Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Özel Açıklaması

Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kurtul Özel, "Tarım, hayvancılık ve turizm gibi sektörler Artvin için lokomotif sektörler olarak ticaret hayatında ne yazık ki istediğimiz düzeyde etkin değil" dedi.

Özel, oda toplantı salonunda ATSO Meclis Başkanı Naci Akın ve meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantının ardından yaptığı açıklamada, Artvin'in imalata dönük KOBİ'lerin gelişemediği, ticaretin il genelinde daha çok perakende ticari faaliyetler olarak sürdürüldüğü bir il olduğunu belirterek, "Tarım, hayvancılık ve turizm gibi sektörler de Artvin için lokomotif sektörler olarak ticaret hayatında ne yazık ki istediğimiz düzeyde etkin değil. Bu durum, İlimizin ticaret hacmi ve altyapısı ile nakit döngüsüne de yansımaktadır" diye konuştu.

Artvin'de piyasada dolaşan nakit potansiyelinin büyük bir kısmının sabit gelirlilerden sağlandığına dikkati çeken Özel, sözlerine şöyle devam etti:

"İlimiz bu yapısıyla içe dönük bir ekonomik yapıya sahiptir. Faaliyette olan hizmet sektörü de diğer iş alanları da bu yapıdan beslenmektedir. Bugün zaten zayıf bir çizgi izleyen ilimiz ekonomisi, gün geçtikçe kan kaybetmektedir. Özellikle resmi kurumların kendi bünyelerindeki sosyal tesisleri kurum harici vatandaşa açarak faydalandırma yoluna gitmeleri, konaklama, dinlenme tesisleri, lokanta ve restoranlar başta olmak üzere, ticaretini hizmet sektöründe sürdüren esnaf ve tüccarımızın rekabet şansını ortadan kaldırmaktadır. Kamu kuruluşlarının sosyal tesislerinin, vatandaşa açık hizmet vermesi, vergi mükellefi ticaret erbabını hem kazanç hem de moral olarak negatif yönde etkilemektedir. Buradan yetkililerin tekrar bu konuya hassasiyetle eğilmeleri için sesleniyoruz. Artık geçici göstermelik pansuman tedbirler istemiyoruz."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile