Asfaltınız 'Yarım Saatte' Hazır

Asfaltınız 'Yarım Saatte' Hazır

Yüksek eğimli bölgelerde daha önce uygulanan süpürge (tırtıklı) betondan hedeflenen verim alınamayınca yeni arayışlara girişen İzmir Büyükşehir Belediyesi, istediği sonuca çimento karışımlı harç tipi asfalt uygulamasıyla ulaştı

Yüksek eğimli bölgelerde daha önce uygulanan süpürge (tırtıklı) betondan hedeflenen verim alınamayınca yeni arayışlara girişen İzmir Büyükşehir Belediyesi, istediği sonuca çimento karışımlı harç tipi asfalt uygulamasıyla ulaştı. İzmir'in eğimli yollarında başlatılan asfalt dökümü, son olarak Narlıdere'de uygulandı. Gültepe Samsun Caddesi'nde başlayan uygulamanın, Narlıdere'nin kayma riski yüksek olan eğimli Çamkule-Toros yolu, Bornova Cumhuriyet Caddesi ve Bayraklı Fuat Edip Baksı Mahallesi 1612 Sokak'ta devam edeceği bildirildi.
Narlıdere'de Çayırlı Sokak, 9 Eylül Caddesi, 27 Mayıs Caddesi ve Dağdelen sokakları asfaltlayan ekipler, su geçirmez olan çimento karışımlı harç tipi asfaltta dayanıklılığı artırmak için kırma bazalt taşı kullanıyor. Araç lastiklerini daha iyi kavrayarak sürtünmeyi azaltan bu asfalt, savrulmaya karşı direnci de artırıyor.
Yeni asfalt türünün en önemli özelliği çok çabuk kuruması. Kullanım ömrü uzun ve daha ekonomik olan bu asfalt, döküldüğü andan itibaren yaklaşık yarım saat içinde kuruduğu için yol hemen trafiğe açılıyor. Ayrıca asfalt kalınlığı 1,6 cm olduğundan mevcut kaldırım yükseklikleri de bu çalışmadan etkilenmiyor. Karışımın çimento bazlı olması ise asfaltın sıcakta erimesini önlüyor. Henüz Türkiye'de bulunmayan "çimento ve kırma bazalt taşı karışımlı" asfalt türü, bir Alman firması tarafından üretiliyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile