ASGİAD Başkanı Bilgiç: Referandum genel seçim değildir

Adıyaman Sanayici ve Genç İş Adamları Derneği (ASGİAD) Başkanı Mehmet Fatih Bilgiç, Anayasa değişikliğinin içeriğine ilişkin basın toplantısı yaptı.

Adıyaman Sanayici ve Genç İş Adamları Derneği (ASGİAD) Başkanı Mehmet Fatih Bilgiç, Anayasa değişikliğinin içeriğine ilişkin basın toplantısı yaptı. Bilgiç, "Referandum bir genel seçim değil. Çok önemli değişiklikler var. Vatandaşlar referandumda oy verirken bir siyasi partinin düşüncesine göre hareket etmesinler." dedi.

Başkan Bilgiç, konuşmasına şöyle devam etti: "Anayasa paketinin içerisinde Kamu Denetçiliği var. Vatandaşlar yaşadığı bir mağduriyeti mahkemeye taşıyordu. Orada şikayeti çözülemediği zaman gideceği bir yer yoktu. Ama şimdi ne olacak? Kamu Denetçiliği ile yaşadığı mağduriyet ortadan kalkacak. Yine geçici 15. Madde'nin kaldırılması. Darbecilere yargı yolunun açılması. Yaşanan o kadar sıkıntı oldu ki. Halen onun ızdırabını yaşıyoruz. O dönemde 5 bin kişinin öldüğü söyleniyor. YAŞ kararlarına yargı yolunun açılması. İnsanlara hiçbir neden gösterilmeksizin işine son verilmesi ne kadar kötü bir şey. Bu insanların gideceği hiçbir yer yok. Şimdi bunun önüne geçilecek."

Anayasa ve HSYK'nın yapısını içeren değişiklikle statükocuların rahatsız olduğunu belirten Başkan Bilgiç, "Bu 2 maddenin dışında tartışma yaşanan başka madde yok. HSYK'nın üyelerini Danıştay seçiyor. Danıştay üyelerini de HSYK seçiyor. Bunun değişmesinde tartışma yaratıyorlar." dedi.

"Yargı siyasallaşıyor." iddialarına sert tepki gösteren Başkan Bilgiç, konuşmasını şöyle bitirdi: "Sürekli 'yargı siyasallaşıyor' diyorlar. Şimdi ben soruyorum. Mehmet Moğultay kendisi söylemedi mi? 'İşe aldığım bin kişiyi tabi ki kendi fikrimdekilerden alacağım. Gidip Ülkücülerde mi alacağım.' diye. Yine Seyfi Oktay'ın 2 bin kişiyi nasıl yerleştirdiği ortaya çıktı. Şimdi tüm bunlar biliniyorken yargı nasıl siyasallaşacak? Halkımızın şunu bilmesini istiyorum. Kesinlikle referandumda oy verirken bir siyasi partinin düşüncesine göre hareket etmesinler. Bu ülke meselesidir. Siyasi partiler gelip geçicidir. Yine tekrarladım. Bundan dolayı halkımız gönül rahatlığı ile gidip 'evet' oyunu kullanacaktır."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile