Asirlik Gelenek Açiklamasi Binlerce Kisi Bayramlasti

Asirlik Gelenek Açiklamasi Binlerce Kisi Bayramlasti

Edirne’nin Meriç ilçesine bagli Küplü beldesinde yapilan asirlik gelenekte binlerce kisinin ayni anda bayramlasti.

Meriç ilçesine bagli Küplü beldesinde yapilan 90 yillik geleneksel bayramlasma töreni bu bayramda yinelendi. Kurban Bayrami dolayisi ile belde mezarliginda yapilan ve binlerce kisinin katildigi bayramlasma esnasinda uzun kuyruklar olustu.

Asirlik gelenek haline gelen bayramlasma

Selanik’te yasanan, mübadele yillarindan sonra beldeye yerlesen vatandaslar, 90 yildir kalan gelenegi sürdürmeye çalisiyorlar. Belde mezarliginda yapilan dualarin ardindan Küplü’nün hacilari ve en yaslilarinin sira girmesiyle baslayan bayramlasma töreni sirasinda çok uzun kuyruklar olustu. Ilk bayramlasma camilerde yapildi. Yaslisi, genci sabah erken saatte camilere giden Küplü’de vatandaslarda hep beraber kildiklari namazin ardindan bayramlastilar.

“90 yildir bu bayramlasma yapiliyor”

Kilinan namaz sonrasinda herkes birbiriyle bayramlasarak yasadiklari bayram sevincini paylasti. Küplü’de yapilan bayramlasma törenlerinin yaklasik doksan yildir bu sekilde yapildigini belirten Küplü Belediye Baskani Gökmen Altay, “Küplü’de dini bayramlarimizda geleneksel olarak yaptigimiz bayramlasmanin gerçeklestigi hepimizin yakinlarinin ebedi istirahat için yaptigi yer olan mezarlik yanindayiz. Bayramlarin bayramlasma töreni buraya katilabilen buraya gelebilen tüm halkimizin katilimiyla gerçeklesiyor. Mübadele zamanindan sonra dedelerimizin yerlestigi Küplü beldemizde olaganüstü durumlar olmadikça burada toplanarak hep birlikte vefat etmis yakinlarimizin kabirlerini ziyaret ederek dualarimizi yapariz. Kardesligimizi ve beraberligimizi pekistirmek amaciyla uzun bir süre olusturarak bayramlar açiyoruz. Uzun yillardir süren bu gelenek bundan sonra da devam edecek birlikte olmak birlikte hareket etmek bir arada yasamak bu güzel gelenegin devam etmesini sagliyor” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile