Atakum Belediyesi’nde Toplu Sözleşme Sevinci

Atakum Belediyesi’nde Toplu Sözleşme Sevinci

Atakum Belediyesi bünyesinde çalışan personele yönelik toplu iş sözleşmesi imzalanırken, işçiler sözleşme sevincini Atakum Eğitim ve Eğlence Merkezi’nde düzenlenen bir yemekle kutladılar.

Genel-İş Sendikası ile Atakum Belediyesi arasında yapılan toplu iş sözleşmesi mutlu sonla bitti. Toplu iş sözleşmesini mücadele ile değil, iyi niyet kuralları çerçevesinde yaptıklarını belirten Genel-İş Sendikası Samsun Şube Başkanı Fahrettin Çankaya, “Güzel işçilere yakışır, güzel bir sözleşme yaptık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Atakum Belediye Başkanı Metin Burma ise, “Belediye başkanlığında 15. yılımı çalışıyorum. Buranın kurucu belediye başkanıyım. Geçen sürede çok zor günler geçirdik. Büyük bir mücadele verdik. Kuşkusuz ki bunları tek başıma yapmadım. Meclisimiz, encümenimiz, amiri, müdürü, işçisi biz bir takımız. İşçilerle bugüne kadar aramda bir problem olmadı. Ben hep çalışan arkadaşlarımın evlerine ekmek götürme noktasında olduğunu bilincinde oldum. İmkanlarım ölçüsünde de onlara hak ettiklerini hep verdim. Yaşamım boyunca emekten ve halktan yana oldum” diye konuştu.

Bugün bir yanda işsizler ordusu, diğer yanda da taşeronlaşmanın var olduğunu, bu nedenle herkesin işinin kıymetini bilmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Burma, “Başkanlık yaptığım 4 yıl içinde maaşlarınız iki kat arttı. Ben size sevgi, dostlukla ve duyarlılıkla yaklaşıyor, desteğimi esirgemiyorum. Sizden de tek beklentim, işinizi doğru ve düzgün yapmanızdır. Bu emeğinizin hakkı olanı, çoluk, çocuğunuzla sağlık ve afiyet içinde yemenizi temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Yaklaşık iki ay sonra belediye hizmet binasının tam anlamıyla biteceğini, oradaki soysal tesiste daha sık birlikte olma fırsatını yakalayabileceklerini dile getiren Burma, “Biz, birlikte ürettiğimiz ve hayata geçirdiğimiz projelerle en iyi belediye olma yolunda büyük bir gayret içerisindeyiz. Ürettiklerinize sahip çıkın, emeğinizi herkese anlatın” ifadelerini kullandı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile