Atatürk en sevdiği şarkılarla anıldı

Atatürk en sevdiği şarkılarla anıldı

Ulu Önder Atatürk'ün ölümünün 72. yıldönümü nedeniyle Pera Palas Oteli'nde bir anma töreni düzenlendi. Bilfen Okulları'nın düzenlediği tören, Atatürk'ün Pera Palas anılarıyla başladı.

Bir dönem Pera Palas’ta ikamet eden, buradan hem memleket meselelerini çözen hem de özel davetler veren Atatürk’ün anıları, onun sevdiği parçalar eşliğinde anlatıldı.

FİKRİMİN İNCE GÜLÜ

Bilfen Filarmoni Orkestrası ve Bilfen Korosu’nun da sahne aldığı törende, ünlü tenor Hakan Aysev ve Bilfen Okulları’nda müzik öğretmenliği yapan sanatçı Eda Özülkü de Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirdi.

Aysev ile Özölkü, 'Bülbülüm Altın Kafeste' ve 'Fikrimin İnce Gülü'nü Bilfen Filarmoni Orkestrası eşliğinde seslendirdi. Atatürk’ün dinlediğinde hüzünlendiği ancak severek dinlediği Puccini’nin Tosca Operası’ndan Cavaradossi aryasını ise Hakan Aysev yorumladı.

SON ALTI AYI ANLATILDI

Maltepe Üniversitesi Atatürk İlke ve İnkılâpları Bölüm Başkanı Yardımcı Doç. Dr. Orhan Çekiç tarafından Atatürk’ün son altı ayı anlatıldı. Törenin finalinde ise Atatürk’e benzerliği ile dikkat çeken oyuncu Göksal Kaya, sahneye çıkarak Atatürk’ün "Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır" sözünü söyledi.
.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile