Atay’Dan Muayehane Yönetmeliği Açıklaması

Aydın Tabip Odası Başkanı Eralp Atay yaptığı açıklamada muayenehanelerin Türkiye’de çok tartışıldığını ve tartışılmaya da devam ettiğini belirterek; “Muayenehaneler, branşlarına göre hekimlerin mesleklerine bağlı kalmadan serbestçe icra ettikleri yerlerdir” dedi.

Aydın Tabip Odası binasında açıklama yapan Atay, Sağlık Bakanlığı’nın 3 Ağustos 2010’da çıkardığı ‘Ayakta Teşhis ve Tedavi yapılan Özel Sağlık Kuruluşları hakkında yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik’ ile muayenehenelerin kapanma ile karşı karşıya kaldıklarını söyledi.

Danıştay’ın yürütmeyi durdurma kararı verdiğine dikkat çeken Atay şunları söyledi: “Yönetmelik; özürlü tuvaletinden, asansör ve merdivenlerin genişliğine,depreme dayanıklıktan, yangın merdivenine, kapıların ölçülerinden, hasta bekleme salonu ve hekim çalışma odası, hasta muayene odası ölçüsüne kadar detaylandırılmış idi. Sağlık Bakanlığı’nın kendi hastane ve sağlık kuruluşlarında bile olmayan standartları istemesi anlaşılmaz bir çelişkidir”

Muayenehanelerin Türkiye’de çok tartışıldığını ve tartışılmaya devam ettiğine dikkat çeken Atay sözlerine şöyle devam etti: “Aslında özel hastanelerin zincirler halinde ülkeye yayıldığı, özel tıp merkezlerinin yaygınlaştığı bir ortamda, muayenehane hekimliği yapmak kolay değil. Muayeneheler, branşlarına göre hekimlerin mesleklerine bağlı kalmadan serbestçe icra ettikleri yerlerdir. Muayenehanelerde, hastalarımıza hizmet verilmekte, personel çalıştırılmakta, vergi verilmekte ve vatandaşlarımızın tercihleri doğrultusunda sağlık hizmetine katkı sunulmaktadır. Yapılması gereken, ilk önce yönetmeliği geri çekmek, daha sonra da meslek odaları ve uzmanlık dernekleri ile yeni bir çalışma yaparak hayata geçirmektir”

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile