Atb Meclisinin İlk Toplantısında Teröre Kınama

Atb Meclisinin İlk Toplantısında Teröre Kınama

Antalya Ticaret Borsası Meclisi ilk toplantısında, 11 Mayıs’ta meydana gelen ve 50 kişinin yaşamını yitirdiği, çok sayıda kişinin yaralandığı Reyhanlı’da yaşanan terör olayıyla ilgili ortak deklarasyon yayınladı.

ATB Başkanı Ali Çandır’ın okuduğu deklarasyonda şu ifadelere yer verildi:

“Antalya Ticaret Borsası Meclisi, seçiminden sonraki ilk toplantısını büyük bir üzüntü ile yapmak zorunda kalmıştır. 11 Mayıs 2013 tarihinde Hatay’ımızın Reyhanlı İlçesi’nde işlenen vahşi insanlık suçunun ve kaybettiğimiz canların kederini yaşayarak aşağıdaki deklarasyonu, Meclis kararı olarak, halkımızla paylaşmak zorunluluğu doğmuştur: Terörizm; bir ideoloji değil, soysuz bir yöntemdir. Hayallerini, isteklerini, taleplerini ya da ihtiyaçlarını masum ve silahsız insanların kanını dökerek elde etmeyi amaçlamış soysuz ve erdemsiz bir yöntemdir. O yüzden de aslında insanlığın yüz karasıdır ve bir insanlık suçudur. Hiçbir gerekçe ya da talep bu suçu bir nebze olsun hafifletemez. Her kim insanlık suçu olan teröre başvurmuşsa topunu birden lanetliyoruz.”

Ortak deklerasyonda, atalardan emanet alınan bu topraklar için Çanakkale’de, Sarıkamış’ta, Antep’te, İnönü’de, Sakarya’da, vatanın her karışında savaş yapıldığı belirtilirken, “Ama hiçbirinde böylesi soysuz ve erdemsiz bir yönteme başvurmadık, başvurmayacağız da.Terörizmle sonuç almaya çalışanların hiçbirini de affetmeyeceğiz. Atalarımızdan öğrendiğimiz ve asla unutmayacağımız temel meselemiz; vatan topraklarına ne zaman karışacağımız değil, nasıl karışacağımızdır. Terörizmle vatanımızdan çalınabilecek tek bir karış toprağımız yoktur. Ta ki, 75 milyon insanımızı aynı soysuz ve erdemsiz pusu yöntemiyle öldürünceye kadar. Bu topraklarda kalleşçe son baca söndürülünceye ve son insan katledilinceye kadar, bu insanlık suçuna karşı bir bütün millet olarak direneceğiz. Bizleri birbirimize düşüremeyeceksiniz. Reyhanlı’da kaybettiğimiz canlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve bütün milletimize başsağlığı diliyoruz.İşlenen ve işlenecek olan bütün terör eylemlerini de lanetliyoruz. Tarifsiz üzüntü ile Meclis kararımızı kamuoyumuza paylaşırız” denildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile