Atik Kagidi Sanata Dönüstürüyor

Atik Kagidi Sanata Dönüstürüyor

2008 yilinda geldigi Tokat’in Zile ilçesinde ev hanimligindan sikilarak katildigi kursta usta ögreticilik belgesi alan Tugba Çelik, atik kagittan ürettigi sepetleri satisa sunuyor.

Antalya’da dogup büyüyen 35 yasindaki Tugba Çelik, 2008 yilinda Tokat’in Zile ilçesine yerlesmeye karar verdi. Iki çocuguyla birlikte ilçede yasamaya baslayan Çelik, evde sikilinca Zile Halk Egitim Merkezi’nde çesitli kurslara katilmaya basladi.

Bu süreçte kâgit atik atölyesinde kendini bulan Çelik, kursu basariyla tamamlayarak usta ögreticilik belgesini aldi. Çelik, Zile’de küçük bir dükkân açarak atik kagitlari toplayip sanata dönüstürmeye basladi.

Atik kagitlari isleyerek hediyelik esya ve sepetler üreten Çelik, bu ürünleri hem satiyor hem de kursiyerlere egitim veriyor.

“Küçük yere gelip büyük avantaj kazandim”

Usta ögretici Tugba Çelik, küçük bir yere gelip büyük bir avantaj kazandigini söyleyerek, “Dogum yerim Antalya ama 2008 yilinda küçük yer olan Zile’ye geldim. O zaman çocuklarim küçüktü. Çok fazla çalisma imkâni da bulamadim. Ben de halk egitim merkezi kurslarina gitmeye karar verdim. Kurslara giderek bu kurs sürelerini de tamamladim ve usta ögretici oldum. Su anda atik kagitlardan sepetler yapiyoruz. Ekmek ve çamasir sepetleri basta olmak üzere akliniza gelebilecek her seyi üretiyorum. Kâgidi sanata çeviriyorum. Insanlar bu kâgit acaba yirtiliyor mu diyor ama öyle bir durum yok. Asama asama islemleri oldugu için hiçbir sorun yasanmiyor. Bunu çok dayanikli bir sekilde kullanabiliriz. Bu kurs sayesinde hem usta ögretici oldum hem de meslek edindim. Halk egitim merkezinde de usta ögreticilik yapiyorum ve Zile’de dükkanim var. Küçük yere gelip büyük avantajlar kazandim. Bütün kadinlarimiz her seyi kazanabilir” dedi.

Kagit atiklari sanata dönüstürerek hem kendine yeni bir meslek edinen hem de çevreye katkida bulunan Çelik, çalismalarina devam ediyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile