Atik Malzemeler Engelli Ögrencilerin Elinde Esere Dönüstü

Atik Malzemeler Engelli Ögrencilerin Elinde Esere Dönüstü

Karaman’da engelli ögrencilerin atik malzemelerden yaparak sergiledikleri eserler büyük begeni kazandi.

Halk Egitim Merkezi Müdürlügü tarafindan organize edilen ve Mevlana Kalkinma Ajansi (MEVKA) Sosyal Gelisimi Destekleme Programi çerçevesinde olusturulan “Engelli Dinlenme Evi Projesi” Sergisi Halk Egitimi Merkezi ek binasinda Karaman Valisi Hüseyin Engin Sariibrahim’in de katildigi bir törenle açildi. Engelli ögrencilerin atik malzemeleri degerlendirerek ahsap yakma, ahsap boyama, dikis, sepet örme gibi yöntemlerle 1 yil içerisinde özenle hazirladiklari eserler ise açilisa katilanlarin büyük begenisine kazandi.

Eseri yaparken çok mutlu oldum

Eserleri yaparken çok mutlu oldugunu ifade eden özel egitim ögrencisi Kübra Kiliçarslan, “Özel egitim okulunda kurslarda etkinlikler yapiyoruz. Pirinçleri kullanarak yaptigim bu eseri boyadik ve bu ortaya çikti. Yapimi uzun sürdü. Eseri yaparken çok mutlu oldum. Sergide yer aldigi için de çok heyecanliyim” dedi.

Burada çok iyi arkadaslarim var

Özel egitim ögrencisi Hamza Bayir da, hamurdan ve agaçtan yaptigi eseri anlatarak, “Bunu yapmamiz boyamasi ile beraber 2 saati buluyor. Mantarlari yapistirici ile yapistirdik ve sonrasinda boyadik. Valimiz geldigi için de çok mutluyum. Burada çok iyi arkadaslarim var” diye konustu.

Çocuklarin sayesinde biz de egitim aliyoruz

Özel egitim ögrencisi Celal Yüksel’in annesi Gülcan Yüksel ise, “Burada böyle bir sergi oldugu için çok mutluyuz. Burada çocuklar ellerinden geldigi kadar el isi eserler yapiyorlar. Ögrenciler buraya geldikleri için çok mutlu ve hocamizdan da memnunuz. Ben 1999 senesinde çocugumu egitime baslattim ve çocugum suanda 30 yasina geldi ve eve kapanmadi. Hemen hemen buradaki tüm çocuklarin aileleri ile de arkadasiz. Çocuklarin sayesinde biz de egitim aliyoruz ve eve kapanmiyoruz” dedi.

40 yasinda ögrencim de var

Halk Egitim Merkezi’nde özel egitim ögretmeni olan Ayse Uçkaç, “Özel egitim ögrencileri ile birlikte burada bransimizi icra ediyoruz. El sanatlari bransinda geri dönüsüme dair ürünler yapiyoruz. Her sene gerçeklestirdigimiz gibi sene sonunda özel egitim ögrencilerimizin yaptigi ürünlerin bulundugu sergimizi gerçeklestiriyoruz. Ben bu sene Halk Egitim Merkezi Özel Egitim bölümünde çalisma yili olarak 9 yilimi tamamladim. Ögrencilerimiz kendi yapabildikleri ölçüde bulduklari her türlü malzemeyi degerlendirerek boyama, kesme ve yapistirma ile bir ürün ortaya çikariyor. Çöpe atilmis her türlü sey burada bir esere dönüsüyor. Çok mutluyuz, çocuklarimiz da çok sevindi. Vali beyin gelmesi bizim için çok önemli, deger görmek ayri bir mutluluk. Genelde 18 yas sonrasinda çocuklarin gidecek hiçbir yeri olmuyor ve buraya geldikleri zaman hem aileler dinleniyor hem çocuklar bir etkinlige katilarak zaman geçirebiliyorlar, birbirleriyle arkadas olabiliyorlar, el becerileri ve motor becerileri gelisiyor. Buraya gelen ve etkinliklere katilan çocuklarin kendileri de çok memnun. Bizler de çok memnunuz çünkü bu isi severek yapmak ayri bir memnuniyet veriyor. Okulumuzda özel egitim bölümünde 25 ögrencimiz ve 3 sinifimiz var. Her sene ögrenci sayimizda degisiklik oluyor. Buraya gelen ögrencilerin yasi 18’den basliyor ve bir siniri yok çünkü 40 yasinda ögrencim de var 22 yasinda ögrencim de var” diye konustu.

Vali Hüseyin Engin Sariibrahim engelli bireylerle sohbet ederek yaptiklari eserleri yakindan inceledi ve el emeklerinden dolayi tüm kursiyerlere tesekkürlerini iletti.

Sergi açilisina Karaman Valisi Hüseyin Engin Sariibrahim’in yani sira Il Milli Egitim Müdürü Mehmet Çaliskan, MEVKA Genel Sekreteri Ihsan Bostanci, daire müdürleri ile kursiyerler ve davetliler katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile