Atso Firmaları, Umman'a İş Gezisi Düzenledi

Ekonomi Bakanlığı Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Tebliği kapsamında Antalya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yürütülen "ATSO Yapı Malzemeleri Kümesi Projesi" kapsamında ikinci yurt dışı heyet programı Umman'a gerçekleştirildi.


ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak, yaptığı yazılı açıklamada, 2011 yılında Bakanlık desteğini de alınarak uygulamaya konulan proje ile ilk etapta ihracat potansiyeli nispeten yüksek yapı malzemeleri sektörünü ele aldıklarını belirtti.

Budak, projede yer alan firmaların birliktelikten doğan sinerji ve çatı kuruluşları olan ATSO ile hareket etmenin sağladığı güven ile yurt dışı pazarlara daha güçlü şekilde açılmayı hedeflediklerini bildirdi.

Umman'daki temaslar hakkında bilgi veren ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Dinç ise 3 Kasım Pazar günü Grand Hyatt Otel'de Umman firmaları ile ATSO Yapı Malzemeleri Kümesi firmaları arasında yapılan ikili iş görüşmelerin son derece başarılı geçtiğini anlattı.

İkili iş görüşmelerinde firmaların ürün kalitelerinin ön plana çıktığını, buna bağlı Umman firmalarının ATSO üyesi firmalara yoğun ilgi gösterdiklerini dile getiren Dinç, şunları kaydetti:

"ATSO firmaları, Umman'ın önemli yol, havalimanı ve altyapı projelerini yürüten STFA, Makyol, Enka, TAV gibi Türk firmaları temsilcileri ile faydalı görüşmeler yaptı. Güvenilir bir ticaretin hakim olduğu Umman'da, Ummanlı firmaların Türk firmaları ile uzun vadeli çalışmayı istediğini gözledik. 'Geleceğin Dubaisi' olma yolunda ilerleyen Umman, bu pazara ihracat yapacak bir firma için diğer Körfez ülkeleri, eskiden Batı Umman Sultanlığı'na bağlı Zanzibar gibi Doğu Afrika ülkeleri ile Asya kıtasına ulaşma imkanı sağlıyor."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile