ATSO'nun 'Nitelikli Egitim Nitelikli Is Gücü' Projesi Tamamlandi

ATSO'nun 'Nitelikli Egitim Nitelikli Is Gücü' Projesi Tamamlandi

Antalya Ticaret ve Sanayi Odasi, mesleki egitimin gelistirilmesine yönelik yeni bir projeyi daha basarili sekilde tamamladi. Proje faaliyet sonuçlarinin paylasildigi “Kapanis Degerlendirme Toplantisi” ATSO Atatürk Konferans Salonu’nda yapildi.

Toplantida bir konusma yapan ATSO Baskan Yardimcisi Cihangir Deniz, Mesleki Egitimin Gelistirilmesi Mali Destek Programi kapsaminda 13 Subat 2019 yilinda uygulamaya baslayan ‘Nitelikli Egitim Nitelikli Is Gücü’ isimli projenin basarili sekilde sonuçlandigini bildirdi.

“Potansiyelimiz çok daha fazla”

ATSO tarafindan hazirlanan toplam 591 bin 520 TL bütçeli projenin yüzde 90’inin Bati Akdeniz Kalkinma Ajansi, yüzde 10’unun ATSO tarafindan finanse edildigini belirten Baskan Yardimcisi Deniz, “TUIK verilerine göre 3 milyon 794 bin issizimiz var. Genç nüfusta issizlik orani yüzde 20,8. Isgücüne katilma orani yüzde 52,9, yani çalisma çagindaki insanlarimizin sadece yarisini isgücüne dahil edebiliyoruz. Kadinlarda bu oran yüzde 30,9. Ben bu verileri ülkemizin gelismesini, gençlerimizin gelecege umutla bakmasini engelleyen prangalar olarak görüyorum. Potansiyelimiz çok daha fazladir ve bizim ayagimizdaki prangalari kiracak adimlari atmamiz gerekiyor. Bu yüzden Antalya Ticaret ve Sanayi Odasi olarak istihdam odakli projelere özel önem veriyoruz. Isgücü talebini, mesleki yetkinlikleri artirmak üzere yürüttügümü bir projeyi daha basarili sekilde sonuçlandirmis bulunuyoruz” dedi.



“Hedef, nitelikli isgücünü istihdama kazandirilmasi”

Projeyle Antalya bölgesinde yenilikçi egitim modellerinin ve yöntemlerinin kullanimiyla mesleki egitimin kalitesinin artirilmasi ve bölgenin ihtiyaç duydugu nitelikli personel ihtiyacinin karsilanmasi, CNC Simülasyonu, 3D Yazici ve Robotik Kodlama yenilikçi mesleki egitim modelleri ile ögretmenlerin ve ögrencilerin niteliklerini ve kapasitelerini arttirarak sektörün ihtiyaç duydugu nitelikli isgücünü istihdama kazandirilmasinin hedeflendigini belirten Baskan Yardimcisi Deniz, projenin; mesleki ve yenilikçi egitim yöntemleriyle meslek lisesinin teknolojik alt yapisinin gelistirilerek daha fazla istihdam edilebilir bir genç nüfusun olusturulmasina, egitim/ögretim ve isgücü piyasasinin ihtiyaçlari arasinda daha güçlü bir bag olusturarak genç issizliginin azaltilmasina katkida bulundugunu kaydetti.



“Ögretmenlere ve Ögrencilere CNC simülasyon, 3D yazici yenilikçi egitim modeli”

Projenin önemli faaliyetleri arasinda ögretmenlerin ve ögrencilerin son teknolojik ekipman kullanarak egitim almalari oldugunu vurgulayan Deniz, “Antalya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde CNC Simülasyon, 3D Yazici ve Bilgisayar Laboratuvari kuruldu. Bu teknoloji laboratuvarina proje kapsaminda 1 adet CNC Simülasyon makinesi, 5 adet 3D yazici, 12 adet masaüstü bilgisayar, 1 adet notebook; Makine Bölümüne 1 er adet Universal Freze, Universal Torna ve Akilli Tahta alindi. Yenilikçi egitim modelleri kapsaminda 10 ögretmene 24 saatlik CNC Simülasyon egitici egitimi, 30 ögretmene 3D yazici egitici egitimi, 100 ögrenciye yönelik 120 saatlik CNC Simülatör egitimi ve 200 ögrenciye 3D yazici egitimi verildi.

Ayrica 100 ögrenciye is hayatina uyum saglamalari ve etkin iletisimi kullanmalari amaci ile ‘Etkili Iletisim Teknikleri’ ve is hayatindaki is kazalarindan korunmak amaci ile ‘Is Sagligi ve Güvenligi Egitimleri’ gerçeklestirildi” dedi.



“ATSO Inovasyon Merkezinde Robotik Kodlama Arduino egitimleri”

Baskan Yardimcisi Deniz, ATSO bünyesindeki inovasyon merkezi INOVATSO’da projenin hedef grubu içerisinde yer alan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki 15 ögretmene Robotik Kodlama Arduino egitici egiti, 11.sinifta Endüstriyel Otomasyon, Bilisim, Elektrik Elektronik Teknolojileri alaninda okuyan 30 ögrenciye yönelik Robotik Kodlama Arduino egitimi verildigini de belirtti.

Proje kapsaminda INOVATSO’ya 2 adet 3D yazicinin alindigini belirten Deniz, ögretmenlere ve ögrencilere yönelik egitimlerin devam edecegini söyledi.



“Dogru meslek seçimi için ögrencilere rehberlik ve ögrenci firma bulusmalari”

Deniz, Antalya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 12. sinifta okuyan 200 ögrencinin, is hayatina geçislerini kolaylastirmak amaciyla Antalya Çalisma ve Is Kurumu Il Müdürlügü ile "Mülakat Teknikleri, Özgeçmis Hazirlama" ve "Isveren Beklentileri" egitimi ile "Meslek Seçimlerinin Tanitimina" yönelik bilgilendirme egitimleri verildigini belirtti.

Ayrica 120 ögrencinin firmalari tanimalari ve mezuniyet sonrasi istihdama geçislerini kolaylastirmak için 10 firma yetkilisi ile bir araya geldigini böylelikle özel sektör-egitim kurumlari arasindaki isbirliginin gelistirildigini ifade etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile