Avukat Mustafa Yaman Tahliye Edildi

Avukat Mustafa Yaman Tahliye Edildi

Saadet Partisi İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yaman, cezaevinden tahliye edildi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) şifreli haberleşme programı "ByLock" kullandığı iddiasıyla "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada, güncellenen "ByLock" listesinden adının çıkartılması üzerine tahliye edilmesine karar verilen Yaman, Metris Cezaevi'nden çıktı.

Partililer tarafından karşılanan Yaman, daha sonra geldiği Saadet Partisi İl Başkanlığı önünde açıklamalarda bulundu.

Karışık duygular içinde olduğunu dile getiren Yaman, dünya görüşü itibariyle malum yapıya en uzak insanlardan biri olduğu halde yaşadıklarının kendisinde büyük şaşkınlık yarattığını dile getirdi.

Bir adalet mücadelesi içinde olduklarını vurgulayan Yaman, bütün milletin bu anlamda sorumluluklarının farkında olması gerektiğini belirterek, "Bu mücadele ülkemizin devamlılığının da zaruri şartıdır. Çünkü adaletin olmadığı yerde devlet de ayakta durmaz." ifadesini kullandı.

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Abdullah Sevim de "Yanlış hesap Bağdat’tan döner" atasözündeki gibi, yanlış hesabın 7 aylık bir gecikme ile Türk yargısından geri döndüğünü kaydetti.

Gecikmiş adaletin, adalet olmadığını dile getiren Sevim, hukuk kurallarının herkese eşit işletilmesi gerektiğini söyledi.

Sevim, "Biz Milli Görüşçüyüz. 'Milli Görüş'ten Fetöcü çıkmaz. Biz, Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ınhakiki talebeleriyiz. Hocamız bize 'bu adamların okullarına çocuklarınızı verirsenizABD'ye asker olarak yetişirler' dediğinde biz kendisini dinledik ve itaat ettik." şeklinde konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile