Avukatların Sorunları Adana'da Tartışılacak

Adana Barosu tarafından, avukatlık mesleğinin sorunları ve çözümleri konusunda toplantı düzenlendiği bildirildi.

Adana Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, yazılı açıklamasında, mesleki sorunlarının her geçen gün katlanarak çığ gibi büyüdüğünü, bu durumun ülke gündeminden ayrık düşünülmemesi gerektiğini belirtti.

Ülkemizin, son yıllarda sosyal, ekonomik, siyasi ve hukuk ihlalleri yönünden çok sıkıntılı günleri yaşadığını öne süren Çıtırık, insanların ve kurumların bu günlerde en çok ihtiyaç duyduğu şeyin hukuk ve adalet olduğunu ifade etti.

Çıtırık, vatandaşların hukuk devleti güvencesinde yaşamlarını sürdürmek istediğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

''Avukatlık mesleği de tarihin binlerce yıllık derinliklerinden gelen kural ve kurumlarını yerleştirmiş yapısıyla kutsal bir meslektir. Mesleğimiz, yurttaşlar arasında hukuki ilişkilerin düzenlenmesini, hukuki sorun ve anlaşmazlıkların adalet ve hakkaniyete uygun bir şekilde çözümlenmesi için, mesleki bilgi ve tecrübelerin adalet hizmetine ve kişilerin yararlanmasına tahsis edilerek yerine getirmektedir. Hukuk eğitimlerinden hukuk fakültesi sayılarına, avukatın mali yükümlüklerinden sosyal güven yoksunluğuna kadar sorunlarımız çeşitlilik göstermektedir. Yargının kurucu unsurlarından bağımsız savunmayı temsil eden avukatların görevlerini ifa ederken yasal düzenlemelerden, hakim, savcı keyfiyetine kadar birçok sorunla karşılaştığı bilinen bir gerçekliktir.''

Çıtırık, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ve TBB yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla 21-22 Eylül 2013 tarihlerinde gerçekleştirecekleri ''Mesleki Sorunlar ve Çözüm Yolları Sempozyumu''na, 34 baronun tebliğ sunarak katkı sağlayacağını bildirdi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile