Avusturya Cumhurbaşkanı Fischer, Azerbaycan’da

Avusturya Cumhurbaşkanı Hainz Fischer, Hazar Denizi’nin kıyısındaki iki önemli enerji ülkesi Azerbaycan ve Türkmenistan`ı ziyaret ediyor.

İlk olarak Azerbaycan’a gelen Fischer, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile bir araya geldi. Görüşmede iki ülke ve bölgesel ekonomik ilişkiler ele alındı.

Azerbaycan Cumurbaşkanı İlham Aliyev ve Avusturya Cumhurbaşkanı Hainz Fischer öncülüğündeki heyetin katılımıyla gerçekleşen görüşmelerin ardından, iki ülke arasındaki bazı anlaşmalara imza atıldı.

Avusturya’nın Krems Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ile Azerbaycan’ın Turizm Enstitüsü arasında işbirliği anlaşması, Avusturya’nın OMV ile Azerbaycan’ın SOCAR şirketleri arasında enerji projelerine ilişkin anlaşma, Avusturya Ulaştırma, Yenilik ve Teknoloji Bakanlığı ile Azerbaycan İletişim ve Bilişim Teknolojileri Bakanlığı arasında yenilik ve enformasyon teknolojileri alanında işbirliğine dair anlaşmalara imza atıldı.
Fischer, bugün akşam Azerbaycan ziyaretini tamamlayarak, Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’a gelecek. Siyasi gözlemciler, Avusturya Cumhurbaşkanı`nın söz konusu iki ülkeyi Nabucco doğal gaz projesine destek vermeleri amacıyla ziyaret ettiğini belirtiyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile