Aydemir TBMM'deki 3 Dönemi Paylasti

Aydemir TBMM'deki 3 Dönemi Paylasti

Milletvekili Ibrahim Aydemir, TBMM’de son defa basin toplantisi düzenleyerek, 25, 26 ve 27. Dönemlerde Milletvekili olarak çalismalarini “Millete Hesap Verme” baglaminda ayrintisiyla ve dokumanlarla aktardi.

Milletvekili Aydemir, art arda 3 dönem milletvekili olarak görev yaptigini, yeni dönemde parlamentoda yer almayacagini animsatarak, 25, 26. ve 27. yasama dönemlerinde TBMM’de ve Erzurum’da yaptigi çalismalari da anlatti.

Aydemir 3 Dönemlik TBMM Çalismalarini Paylasti

Milletvekili Aydemir 26’inci dönemde 6 kanun teklifi, 4 Meclis arastirma önergesinde imzasi bulundugu, 3’ü Bütçe Kanunlari ile Kesin Hesap Kanunlari ve Bu Kanunlarda Degisiklik Yapan Kanun Tasarilari üzerinde olmak üzere 45 genel kurul konusmasi gerçeklestirdigi, 3 kez gündem disi söz alarak Genel Kurul’a seslendigini bildirdi.

Istanbul Finans Merkezi Yasasi

27’inci yasama döneminde TBMM Baskanligina ilk imzasinin bulundugu, aralarinda Istanbul Finans Merkezi Kanunu Teklifinin de bulundugu 5 kanun teklifi sundugunu belirten Milletvekili Aydemir, 74 kanun teklifi ve 33 Meclis arastirma önergesinde imzasi bulundugunu belirtti.

Milletvekili Aydemir 27’inci dönemde, 6’si Temel Kanun Teklifleri, 4’ü Bütçe Kanunlari ile Kesin Hesap Kanunlari ve Bu Kanunlarda Degisiklik Yapan Kanun Teklifi üzerinde olmak üzere 88 kez Genel Kurula hitap ettigi, bu dönemde 14 gündem disi konusma yaparak Genel Kurula seslendigini açikladi.

Aydemir’den 25, 26 Ve 27’inci Dönem Çalismalari

7 Haziran 2015’te 25’inci yasama döneminde Milletvekili seçildigini, seçimden 5.5 ay sonra erken seçime gidildigini belirten Milletvekili Aydemir, 26 Eylül 2015 seçimlerinde yeniden 26’inci dönem AK Parti Milletvekili olarak temsil yetkisi kazandigini belirtti.

Hak Geldi Batil Zail Oldu

26’inci dönemde terörle mücadele adina tarihi bir dönem yasandigini hatirlatan Milletvekili Aydemir, 15 Temmuz 2016’de FETÖ iblislerinin milli iradeye ihanet ettigini hatirlatti. Aydemir, ‘Biz terörle mücadele kaydinda bir kararlilik üzereydik, Sayin Cumhurbaskanimiz o iradeyi koydu, sonra bunlarin partnerleri, ortaklari beraber yol yürüdükleri fetö ihaneti bas gösterdi.15 Temmuzda bu Gazi meclise bombalarla, uçaklarla yöneldiler. Abide Liderimiz Sayin Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan milli iradenin lideri olarak tarihi bir dirayet kaydederek hainleri zillete gömdü. 252 kardesimiz bu FETÖ ihaneti karsisinda mücadele verirken sehit düstü. Neticede Hak geldi batil zail oldu, Milli irade Cumhurbaskanimizin liderliginde tarihi bir durus ve kiyam gösterdi, FETÖ iblisleri ebedi lanete büründü.

Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi

26’inci dönemin bir diger ayirt edici özelliginin de Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemine geçis süreci oldugunu vurgulayan Milletvekili Aydemir, TBMM’de gerekli düzenlemelerin yapildigini, 16 Nisan 2017 referandumunda Anayasa degisikliginin kahir ekseriyetle kabul edildigini hatirlatti.

Milletvekili Aydemir,26’inci dönemde Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi olarak biri geçici olmak üzere 4 bütçe tasarisinin görüsüldügünü, hemen tüm bakanliklarin bütçesi üzerindeki görüsmelerde söz alarak, milli irade tespit ve beklentilerini aktardigi, seçildigi il Erzurum ile ilgili olarak talepleri dillendirdigini aktardi.

24 Haziran Seçimleri

Alinan erken seçim karariyla 24 Haziran 2018’de seçime gidildigi ve kendisinin de Erzurum’dan 3’üncü dönem odaginda Milletvekili seçildigini bildiren Milletvekili Aydemir, Milli iradenin Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi ilk cumhurbaskani seçimini yaptigini, kendisinin de dönem itibariyla parlamenter hükümet sisteminin son milletvekilleri arasinda bulundugunu aktardi.

Dis Mihraklarca Ekonomi Üzerinde Oynanan Kur Oyunlari

27’inci dönemde dis mihraklarin ülke ekonomisini çökertmeyi amaçlayan bir kur tezgahini sahneye koyduklarini, Cumhurbaskani Erdogan’in çaglarüstü bir yaklasimla ortaya koydugu yaklasim ve projelerle bu oyunu bozdugunu kaydeden Milletvekili Aydemir, ayni dönemde küresel covid19 salgininin bas gösterdigini, milletçe büyük sikintilar yasandigini ve 2 yillik sürede salginin siyaset ve ekonomiye damga vurgunu animsatti. Milletvekili Aydemir, Cumhurbaskani Erdogan’in üstün devlet adamligiyla bu badirenin atlatildigini, Türkiye’nin 150’ye yakin ülkeye saglik destegi vererek, küresel bazda gündem olusturdugunu bildirdi.

Plan Ve Bütçe Komisyonu Çalismalari

27’inci dönem Plan ve Bütçe Komisyonunda da görev aldigini, dönem içinde tüm bakanliklarin bütçe görüsmelerinde Erzurum’a iliskin notlar düsüldügünü, milli iradeden sahada alinan tespitlerle konusma yaptigini açiklayan Milletvekili Aydemir, Cumhuriyetin 100’üncü yil ve Türkiye Yüzyili bütçesini yaptiklarini aktararak, Erzurum adina da bir ilke imza attiklarini belirtti.

Allah Cumhurbaskanimizdan Razi Olsun

Sunumunda, 3 dönem milletvekili oldugunu, kendisine bu imkani veren Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’a ve oylariyla destek veren Dadaslara minnettar bulundugunu ifade eden Milletvekili Aydemir, ‘Milletimize hizmet etmissek bunun mimari sayin Cumhurbaskanimizdir. Cenabi Hak bana milletime hizmet firsati taniyan Sayin Cumhurbaskanimizdan razi olsun. ‘ dedi

Bu Duali Millet Liderimize Kahir Ekseriyetle Destek Verecektir

Cumhurbaskani Erdogan’in abide bir sahsiyet ve dünya lideri oldugunu belirten Milletvekili Aydemir, ‘Tek Bayrak, Tek vatan, Tek Millet ve Tek Devlet vurgusuyla ülkemizde kardeslik, birlik ve beraberligi saglayan Sayin Cumhurbaskanimiz insallah kahir ekseriyetle yeniden seçilecek ve bu duali millete hizmete devam edecektir Allah’in izniyle.’ diye konustu.

Aydemir’den Tesekkür

TBMM’deki basin toplantisinda ak Parti Grubuna, Plan ve Bütçe Komisyonu Baskan ve üyelerine de tesekkür eden Milletvekili Aydemir, ‘Biz bu üç dönemde gerek genel kurul ve gerekse komisyonlarda milli iradenin sesi olmaya gayret ettik. Asla kimseye iftira atmadik, bühtanda bulunmadik, ötekilestirici olmadik ve hakaretamiz ifadelere tenezzül etmedi. Dadas terbiyesini siyaset alaninda da ortaya koyduk. ‘ dedi.

Basinimiza Minnettariz

Parlamento Muhabirleri basta olarak, tüm Erzurum basini, yaygin basin ve medya kurulus ve mensuplarina kendisine verdikleri destekten dolayi tesekkür hissiyatini ifade eden Milletvekili Aydemir, TBMM çatisi altinda 400’ü askin basin toplantisi düzenledigi, bu toplantilarin tamamina basin mensuplarinin teveccüh gösterdigini aktararak, ‘Basin mensuplari ve organlarina hasseten sükran borçluyuz. ‘ ifadesini kullandi.

Reform Ve Yatirimlarla Tarih Yazdik

Milletvekili Aydemir, Görev yaptigi üç dönem içinde AK Parti ve Cumhur ittifaki olarak tarihi reform ve projelere ima atildigi, yurdun dört bir yaninda yatirimlarin yükseldigi, ulastirmadan sagliga, egitimden turizme, spordan ticarete kadar her sahada bir yatirim tarihi yazildigini kaydetti.

Dönemdeki Erzurum Yatirimlari

Basin toplantisinda milli iradeyi temsil görevini yürüttügü üç dönem odaginda Erzurum’da gerçeklestirilen yatirim ve hizmetlere de deginen Milletvekili Aydemir, dönemde hayata geçirilen projelerle ilin bir Saglik, Egitim, Turizm, Ulastirma ve Spor kenti haline geldigi, ilin 2. OSB’ye, Sehir Hastanesine kavustugunu, bunun özel sektör yatirimlarini Erzurum’a yönlendirdigini söyledi.



Erzurum Her Alanda Marka Il Haline Geldi

Milletvekili Aydemir dönemde Adli Tip, Pazar Yolu Entegre Hastanesi aile saglik merkezi, 112 Acil istasyonu, Köprüköyü Entegre ilçe Hastanesi ve 15 yatakli 112 Acil istasyonu, Oltu Aile Saglik Merkezi ve 112 Acil istasyonu, Hinis Aile Sagligi Merkezi ve 4 hekimlik Toplum Sagligi Merkezi ile 112 acil istasyonu, Askale Acil Saglik Merkezi ile 9 hekimlik acil istasyonu, Yakutiye 12 Mart Aile Saglik Merkezi, Tortum Aile Sagligi Merkezi, Palandöken Nene Hatun Aile Sagligi Merkezi 112 acil servisinin hayata geçirildigini bildirdi.

Havalimani, Bölünmüs Yol, Baraj Ve Tünel Yatirimlari

Dönemde Erzurum Havalimanin her türlü iklim kosulunda hizmet verebilecek konuma tasindigi Ilin 700 kilometrelik bölünmüs yola kavustugu, DSI’nin HES ve sulama barajlari ve gölet yatirimlarinda rekor düzeyde projeyi hayata geçirdigini, Erzurum’un barajlar sehri konumunu kazandigini hatirlatan Milletvekili Aydemir, ilde dogalgazin ulasmadigi ilçe kalmadigi, alt yapisiz köy bulunmadigi, kirsalda refah düzeyini artiran hizmetlerin gerçeklestirildigini açikladi.

Basin toplantisinda görev yaptigi dönemde Erzurum’un bir geçitler sehri haline geldigi, Erzurum’un denize kavustugunu aktaran Milletvekili Aydemir, Ovit, Pirinkayalar, Kop, Palandöken, Salmankas, Çirisli, Kireçli, Dallikavak, Kirik, Zigana gibi tünelleri örnek gösterdi.

Ilçeler Bazli Marka Konsepti

Dönem içinde ilçeler kaydinda tarihi atilimlarin gerçeklestirildigini, marka ilçeler konseptinin hayata geçirildigini ve tüm ilçelerde refahi artiran projelerin kaydedildigini belirten Milletvekili Aydemir, Ilin kentsel dönüsüm odaginda da tarihi hizmetler aldigini aktardi.

Egitim Yatirimlari

Sunumunda Erzurum’un egitim alaninda aldigi hizmetleri de hatirlatan Milletvekili Aydemir, kendisinin de imzasini tasiyan Egitim Kampüsü Projesi önerisinin hayata geçirildigi ve ilin kampüse kavustugunu anlatarak, Erzurum’un Tarim Hayvancilik Lisesine sahip iller arasina katildigini bildirdi.

Görev yaptigi dönemde Erzurum’da bulunan Atatürk Üniversitesi ve Erzurum Teknik üniversitesi ile ilgili olarak gelistirilen projeler ve hayata geçirilen yatirimlar hakkinda da bilgi veren Aydemir, ilgili dokümanlari basin mensuplariyla paylasti.

Vakif Aniti Ve Pasinler Markasi

Erzurum Kültür ve Turizm yatirimlari hakkinda da genis ve dokuman kayitli sunum yapan Milletvekili Aydemir, Anadolu tarihinin Erzurum’da yazildigi, 1048 Pasinler Zaferi ile 1071 Malazgirt zaferinin hazirlandigini aktararak, ilk vakif senedinin yazildigi Pasinler’in Anadolu Vakiflar Tarihinin baskenti haline geldigini, bunun döneminde yapilan Vakif Anitiyla tescil edildigini bildirdi. Aydemir Vakiflar Abidesinin tesis edilmesi sebebiyle Erzurum adina Cumhurbaskani Erdogan’a minnet ve sükranlarini sundugunu kaydetti.

Erzurumspor

Gerek Genel Kurul, gerek Plan ve Bütçe Komisyonu ve gerekse basin toplantilarinda, Erzurum’un sportif ruh ve durusunu ifade eden Erzurumspor’u gündeme tasidigi, mavi beyazli ekibe yapilan haksizliklari anlatarak TFF camiasinin dikkatlerinin çekildigini, bunun tutanak ve kayitlarla sabit bulundugunu bildiren Milletvekili Aydemir, Gençlik ve Spor Bakanligindan yeni stadyum yatirimi sözü aldiklarini paylasti.

Aydemir, tüm yatirimlarin Cumhurbaskani Erdogan’in önderliginde hükümetlerin, AK Partinin, Cumhur ittifakinin eseri oldugu, kendilerinin de milletvekili olarak katki sundugu ve komisyon ve genel kurul çalismalarinda Erzurum’u gündeme tasima odaginda özel bir dikkat ve hassasiyet gösterdiklerini belirtti.

14 Mayis Seçimleri

AK Parti’li Aydemir, Meclis’te düzenledigi basin toplantisinda, yaklasik 65 milyon seçmenin 14 Mayis’ta sandik basina giderek, gelecek 5 yil için kendisini yönetecek isimleri tayin edecegini söyledi.



AK Parti Erzurum Milletvekili Ibrahim Aydemir, Memleket Partisi Genel Baskani Muharrem Ince’nin cumhurbaskani adayligindan çekilmesine iliskin, "Muharrem Ince’ye yönelen seçmen, bunu yapanlara sandikta demokratik bir ders verecek." dedi.

Demokrasinin, millet iradesinin sandiga hakkiyla yansitildigi ve faul yapilmadigi zaman zirve bir yönetim sekli oldugunu belirten Milletvekili Aydemir, Memleket Partisi Genel Baskani Ince’nin kendisine yönelik bir kumpasla cumhurbaskani adayligindan çekilmek zorunda kaldigini ifade etti.

Ince’nin, basaramayacagi için degil kaset kumpasi nedeniyle adayliktan çekildigini kaydeden illetvekili Aydemir, "Adamcagiz hakli olarak feveran ediyor, ’Öyle bir sey yok.’ diyor. Adayliktan çektirebilmek için bel alti vuruslar yaptilar. Bu yillarca tartisilacak. Muharrem Ince’ye yönelen seçmen, bunu yapanlara sandikta demokratik bir ders verecek." diye konustu.

Cumhurbaskani Erdogan’in Dirayeti

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in dirayetli bir lider oldugunu, onu alt edebilmek için de birçok oyunlar oynandigini söyleyen Milletvekili Aydemir, "Sayin Kiliçdaroglu’nun bu ülkeyi hakkiyla yönetecegine kaç kisi inaniyor?" diye sordu.

Millet Ittifaki’nin, "Recep Tayyip Erdogan gitsin, sonrasina bakariz." düsüncesiyle hareket ettigini belirten Milletvekili Aydemir, "Böyle bir rezalet olabilir mi? Milletimize yalvariyorum, sandiga gittiginizde bu resmi gözünüzün önüne koyun. Aksi halde önümüzdeki 5 yil öyle bir hale gelir ki nasil çikacagiz diye düsünürsünüz." ifadelerini kullandi.

Türk Dünyasi

TBMM Türkmenistan Dostluk Grubu Baskanligini yürüttügü ve Türk Devletleri Parlamenterler Asamblesi (TÜRKPA) üyesi olarak görev yaptigini belirten Milletvekili Aydemir, ‘Türk Dünyasina yüregini reddetmis birisi olarak Cenab-i Hakka bunu bahsettigi için sinirsiz sükürler olsun. ‘ niyazinda bulundu.

Basin toplantisinin son bölümünde, Erzurum’un tarih yazan bir belde, Çanakkale Ruhunu aziziye Destani ile vurgulayan bir sehri mübarek oldugunu, tarihin nabzinin Erzurum’dan attigini vurgulayan Milletvekili Aydemir, ‘Çünkü bu vatani Vatan kilan ilin adi Erzurum’dur’ dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile