Aydin'da Hayvan Sagligi Saha Çalismalari Devam Ediyor

Aydin'da Hayvan Sagligi Saha Çalismalari Devam Ediyor

Aydin’in Yenipazar ve Karpuzlu ilçesinde sahaya inen ekipler, hayvan hastaliklari ve zararlilari ile mücadele çerçevesinde hayvan sahiplerini bilgilendirirken, küçükbas hayvanlarin asilama ve kimliklendirme çalismalarini gerçeklestirdi.



Aydin Il Tarim ve Orman Müdürlügü koordinesinde gerçeklestirilen hayvan sagligi saha çalismalari araliksiz devam ediyor. Bu çerçevede sahaya inen ekipler, Yenipazar ve Karpuzlu ilçelerinde asilama çalismasi gerçeklestirdi. Kirsal mahalleleri gezerek, hayvan hastaliklari ve zararlilari ile mücadele kapsaminda asilama, küpeleme, hastalik takibi ve egitim gibi konularda yetistiricileri bilgilendiren ekipler, ayrica üreticilerin konuyla ilgili duyarliliklarinin arttirilmasini da sagliyor. Alinmasi gereken tedbirler noktasinda da bilgilendirmelerde bulunan ekipler ayrica küçükbas hayvanlarin kimliklendirme çalismalarina da devam ediyor.

Konu ile ilgili Aydin Il Tarim ve Orman Müdürlügü’nden yapilan açiklamada "Yenipazar ve Karpuzlu’da küçükbas asilama ve kimliklendirme çalismalari tüm hiziyla devam ediyor. 2024 yilinda uygulanmasi planlanan yeni hayvancilik destekleme modeline uygun olarak kuzu ve oglaklarin asilama ve küpeleme çalismalarina devam etmektedir. Karpuzlu ve Yenipazar Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü tarafindan yürütülmekte olan çalismalara Hayvan Sagligi ve Yetistiriciligi Sube Müdürü de eslik ederek, isletme sahiplerine yeni destekleme modeli, örgütlü yetistiricilik ile asi ve uygulama ücretlerinin tarimsal desteklemelerden mahsuplasilmasi ile ilgili bilgilendirmelerde bulunmustur" ifadeleri yer aldi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile