Aydın Memur-Sen Acıları ve Sevinçleri Paylaşıyor

Aydın Memur-Sen Acıları ve Sevinçleri Paylaşıyor

Aydınlıların Regaip Kandilini kutlayan Memur-Sen Aydın İl Temsilciliği, Reyhanlı halkının da acılarını paylaştı.

Regaip Kandili dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınlayan Memur-Sen Aydın İl Temsilcisi A. Baki Karaer, “Bu geceye Regaib gecesi ismini melekler vermişlerdir. İlahi rahmete fazlasıyla mazhar olan bu mübarek gün ve gecelerde kendimizi bu açılardan sorgulamaya ve yüce dinimiz İslam'ın manevi ikliminde gönül huzuru, istikamet ve öz güven kazanmaya, ihtiraslarımızı dizginleyip menfaat ve çekişmelerden uzak kalmaya ihtiyacımız daha da artmaktadır. Öyleyse bu mübarek zaman dilimini fırsat bilerek, aramızdaki çekişmeleri ve kırgınlıkları, şahsi menfaat hesaplarını bir tarafa bırakıp, yüce dinimizin bizden istediği, sevgi, saygı ve hoşgörü ortamının kurulmasına, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin güçlenmesine, insani ve ahlaki meziyetlerin yaygınlaşmasına gayret gösterelim. Regaip Kandiliyle başlayan üç aylar iklimi, müminler için adeta manevi hasat mevsimidir. Bu vesileyle tüm İslam Aleminin Regaip Kandili'ni tebrik ediyor, bu mübarek gecenin ülkemiz ve tüm insanlık âleminin mutluluk ve huzuruna vesile olmasını Cenab-ı Hakk'tan niyaz ediyorum” dedi.

Diyanet-Sen Aydın Şube Başkan Vekili Bekir Şen de, “Diyanet-Sen ailesi olarak biz de aynı duayı bütün İslam alemi için tekrar ederek; 'Allah'ım, dünyada yaşayan bütün Müslüman kardeşlerimiz için Recep ve Şaban ayını mübarek kıl ve Ramazan ayına hayırla kavuşmayı bizlere nasip eyle' diye dua etmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle başta ülkemiz olmak üzere yurt dışında yaşayan vatandaş ve soydaşlarımızla birlikte bütün İslam aleminin mübarek Regaib Kandili'ni tebrik ediyor, bu gecenin, özellikle insanlığın ortak huzurunu tehdit eden terör ve şiddetin, savaş ve düşmanlığın yerini barış ve huzura bırakması için rağbetlerimizin iyiye, güzele ve doğruya yönelik olmasını, bu gecede yapacağımız ibadet, dua ve yakarışların kabul olmasını Cenab-ı Mevla'dan niyaz ediyoruz” diye konuştu.

“MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞOLSUN”

Reyhanlı’da hayatını kaybedenlere rahmet dileyen Diyanet-Sen Aydın Şubesi Başkan Yardımcısı Abdurrahman Çalışkan ise, şunları söyledi: “Hatay Reyhanlı'da kardeşliğe fitne sokmaya çalışan fesatçıların yapmış olduğu menfur saldırıyı lanetliyoruz. Ülkemizin uluslararası alanda itibarının yükseldiği, terörü bitirme noktasında kararlı adımlar attığı bir süreçte yapılan bu saldırının zamanlaması dikkat çekicidir. Sağduyulu vatandaşlarımızın bu tür provakatif saldırıların tuzağına düşmeyeceğinden eminiz. Bu tür tuzaklar milletimizin birlik ve beraberliğini asla bozamayacağı gibi daha da kenetleyecektir. Ayrıca, bu saldırının faturası ülkemizdeki Suriyeli vatandaşlara kesilmemelidir. Bu noktada tüm taraflara sağduyu çağrısı yapıyor ve akli selime davet ediyoruz. Saldırıda hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Aziz milletimizin başı sağ olsun”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile