Azerbaycan, Yukarı Karabağ konusunda ABD'ye baskı yapıyor

Azerbaycan yönetiminin, Yukarı Karabağ konusunda Ermenistan ile yaşanan sorunun çözümüne yardımcı olması için, bugün ülkeyi ziyaret eden ABD Dışişleri

  Azerbaycan yönetiminin , Yukarı Karabağ konusunda Ermenistan ile yaşanan sorunun çözümüne yardımcı olması için , bugün ülkeyi ziyaret eden ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ' a baskı uyguluyor . Ermenistan ve Türkiye arasındaki ABD destekli bir uzlaşma planı çerçevesinde gerçekleşen yakınlaşma , Washington ve Bakü ilişkilerini zedelemişti . Azerbaycan , uzlaşma görüşmelerinin kendi çıkarlarına zarar vereceğinden endişeli olduğunu bildirmiş ve Nisan ayında da ABD ' yi , Karabağ konusunda Ermenistan ' dan yana taraf olmakla suçlamış ve Washington ile bağlarını yeniden gözden geçirmekle tehdit etmişti .

Bugün Hazar Denizi kıyısındaki yazlık ikametgahında Hillary Clinton ' ı kabul eden Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev , " Bu bizim için büyük bir sorun ve bölge için büyük bir tehdit " dedi . Aliyev , " En kısa sürede bir çözüm bulmak istiyoruz . Halkımız acı çekiyor " diye vurguladı .

Clinton ise görüşmede ABD ' nin , Azerbaycan ile ilişkilerine bağlı olduğunu dile getirdi ve Aliyev ' e " Bahsettiğiniz konular bizim için de çok önemli . " dedi .

Clinton , Azerbaycan ' daki temaslarının ardından Ermenistan ' a geçecek .

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile