Bab-I Ali Toplantıları Ali Babacan, Mehmet Şimşek Ve Kadir Topbaş‘ı Ağırlayacak

Bab-ı Ali toplantıları, Nisan ayında Devlet Bakanı Ali Babacan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş‘ı ağırlayacak.

Türkiye‘nin en köklü ve açılımlı think tank organizasyonu olan ve yirmi yılı aşkın bir süredir düzenlenen Bab-ı Ali toplantılarının Nisan programı oldukça yoğun. Bab-ı Ali toplantılarının 103.‘süne 4 Nisan 2011 Pazartesi günü İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş konuk olacak ve "İstanbul‘un Etkin Bir Dünya Başkenti Olma Yolundaki Çarpıcı Dönüşümü"nü anlatacak.

Nisan ayının diğer iki onur konuğu ve konuşmacısı ise Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan. Şimşek, 12 Nisan 2011 Salı günü "Türkiye‘de Yeni Ticaret Kanunu Işığında Ticaret Hayatının Gelecek Düzeni ve Maliye- İş Dünyası İlişkilerinde Şeffaflaşma" üzerine konuşacak. 20 Nisan 2011 Çarşamba günkü Bab-ı Ali toplantılarında ise Babacan, "Türkiye‘nin Güncel Ekonomik Göstergeleri Işığında Yakın Dönem Beklentileri"ni ele alacak.

Bab-ı Ali toplantıları hakkında bilgi veren Yönetim Kurulu Başkanı Av. Osman Ataman, "Bab-ı Ali toplantıları, Avrasya‘nın orta noktasında bulunmanın stratejik ve jeopolitik önemi çerçevesinde dünyanın saygın kimlik ve kişiliklerini etkin bir buluşma noktasında üye kişilere, kurumlara ve insanlığa fayda sağlama vizyonu ile buluşturuyor" dedi.

Ataman, "Toplantılarımız, Cumhurbaşkanları, Meclis Başkanları, Başbakanlar, muhalefet liderleri, bakanlar, belediye başkanları ve önemli uzman kişiliklerden birinci elden en önemli bilgileri alma, analiz edebilme birikimiyle daha vizyoner, daha geniş ve çok yönlü düşünebilen etkin bir düşünce ortamını geliştirmekte, yerleştirmektedir" şeklinde konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile