Bağcılar'da Engelliler Meslek Sahibi Oluyor

Bağcılar'da Engelliler Meslek Sahibi Oluyor

Bağcılar Belediyesi`nin engellilerin meslek edinmesine yönelik başlattığı Engelliler Akademisi`nde yoğun ilgi yaşandı.

Aralarında resim, müzik eğitimlerinin de olduğu 15 farklı kategoride açılan kurslara 500`ün üzerinde engelli vatandaş katıldı.

Bağcılar Belediyesi Engelliler Akademisi eğitime başladı. Proje kapsamında 345 engelli meslek edindirme kurslarına katılarak el becerilerini geliştiriyor. Engelliler Sarayı`nda başlayan eğitimler kapsamında, resim, müzik, İngilizce eğitimlerinin yanında, ahşap oyuncak, halı ve kilim dokuma, kuaförlük, mantar üretimi, çağrı merkezi gibi 15 ayrı alanda kurslar veriliyor. Resim ve müzik öğretmenleri tarafından verilen derslere yoğun ilgi gösteren engellilerden bir de müzik korosu kuruldu. Koro 3 AralıkDünya Engelliler Günü dolayısıyla bir konser vermeye hazırlanıyor. Ayrıca resim eğitimi alan engelliler de Dünya Engelliler Günü`nde sergi açmaya hazırlanıyor.

Öte yandan farklı engel gruplarından engellilerin katıldığı kurslar kapsamında işitme engellilere ve merkezde hizmet verecek personele yönelik de işaret dili eğitimi veriliyor. Bu eğitimle de görevli personelin, işitme engellilerle daha iyi iletişim kurması amaçlanıyor.

Proje kapsamında engellilere, merkezde görevlendirilen uzman psikologlar tarafından danışmanlık hizmeti de veriliyor. Engelliler Akademisi kapsamında önümüzdeki günlerde bir de kreş açılacak. Kreş hem kurslara katılmak isteyen engellilerin çocuklarına hem de engelli çocuklara hizmet verecek.

Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı`nda açılan Engelliler Akademisi`nin toplam maliyeti 1 milyon 253 bin TL. Engellilerin, evlerine mahkum olmaktan kurtularak, istedikleri alanlarda meslek edinmeleri ve üretime katılmaları amacıyla başlatılan eğitimler, 18 ay devam edecek. Engelli vatandaşların kursa katılabilmeleri için Bağcılar`da ikamet etme şartı aranıyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile