Bahçelievler'de 2'Inci Ulusal Kitap Fuari'nin Açilisi Yapildi

Bahçelievler'de 2'Inci Ulusal Kitap Fuari'nin Açilisi Yapildi

Bahçelievler’de 2. Ulusal Kitap Fuarinin açilisinda konusan Sanayi ve Teknoloji Bakani Mehmet Fatih Kacir, “Yaklasik 2 milyon kitabin, 80’in üzerinde yayinevinin yer aldigi bu önemli organizasyonda kitap ile okuru ayni çati altinda bulusturan tüm paydaslara tesekkürlerimi sunuyorum. Türkiye genelinde belediyelerimiz, kitap fuarlari konusunda son derece basarili çalismalara imza atiyorlar” dedi.

Bahçelievler Belediyesi tarafindan düzenlenen ve büyük ilgi ile karsilanan Kitap Fuari’nin ikincisi açildi. Bahçelievler Kongre Merkezi’nde düzenlenen açilisa Sanayi ve Teknoloji Bakani Mehmet Fatih Kacir, Bahçelievler Belediye Baskani Dr. Hakan Bahadir, Tarihçi Ilber Ortayli, Il Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Coskun Yilmaz, Cansu Canan Özen katildi.

Fuar açilisinda Istiklal Marsi ve saygi durusunda bulunuldu. Açilisin ardindan hediye takdimi yapildi. Kitap fuari 17 Aralik’a kadar açik kalacak. 10.00 - 20.00 saatleri arasinda ziyaret edilebilecek olan fuarin her gününde birbirinden degerli yazarlar, konusmacilar kitaplarini imzalayacak, seminerler verecek.

“Yaklasik 2 milyon kitabin, 80’in üzerinde yayinevinin yer aldigi bu önemli organizasyonda bulustuk”

Fuarda konusan Sanayi ve Teknoloji Bakani Mehmet Fatih Kacir, “Yaklasik 2 milyon kitabin, 80’in üzerinde yayinevinin yer aldigi bu önemli organizasyonda kitap ile okuru ayni çati altinda bulusturan tüm paydaslara tesekkürlerimi sunuyorum. Türkiye genelinde belediyelerimiz, kitap fuarlari konusunda son derece basarili çalismalara imza atiyorlar. Bu güzel eserler, bu etkinlikler sayesinde, ülkemizin her kösesinde okurlara ulasiyor. Evet, her kitap bir alemdir. Okumak ise bu alemde yolculuk gibidir; düsünmeyi, tasarlamayi ve yorumlamayi da beraberinde getirir. Bizim medeniyetimiz, ’Oku. Yaradan Rabbinin adiyla oku’ emri üzerine bina edilmistir. Elbette, bu ilahi mesajin, özünde kainatin anlamlandirilmasi manasi tasidigina inaniyoruz. Fakat bununla birlikte, kitaplarin bu mana yolculugunda en kiymetli yol arkadaslarimiz oldugunun da bilincindeyiz" dedi.

“Önümüzdeki aylarda Bahçelievler Bilim Merkezi’mizin açilisini gerçeklestirecegiz”

Bahçelievler Bilim Merkezi’nin önümüzdeki aylarda açilisi gerçeklesecegini belirten Bakan Kacir, "Böyle bir medeniyetin mensuplarinin, kitap dostu olmasi kadar tabii ne olabilir. Eserleriyle ruhumuza dokunmus, hayatimiza yön vermis ve bu sayede ölümsüzlesmis sayisiz yazarimiz var. Her ne kadar, bugünün baskin düsünce tarihi okumalari bati merkezli bir tarih anlayisini dayatma çabasinda olsa da, insanligin ortak birikimi elbette farkli medeniyetlerin çabalari ve katkilari üzerine insa edilmistir. Yüzyillar vardir ki, insanligin düsünce ve felsefe birikimi doguda canliligini sürdürmüstür. Önümüzdeki aylarda Bahçelievler Bilim Merkezimizin açilisini gerçeklestirecegiz. Bilim Merkezimiz simdiden Bahçelievler’imize, Istanbul’umuza hayirli ugurlu olsun” seklinde konustu.

"Geçen sene 1 milyon olan kitap sayimizi bu sene 2 milyona çikardik"

Bahçelievler Belediye Baskani Dr. Hakan Bahadir ise “84 yayinevi geldi. Geçen sene 1 milyon olan kitap sayimizi bu sene 2 milyona çikardik. Bakis açimiz gençlerimiz, komsularimiz kitapla çabuk bulusmasi ve kitabin kokusunu almasi. Kitap ve sayfalarin kokusunu devam etmesini istiyoruz. 2 milyon kitabimiz gençlerimizin hizmetinde onlarin okumasi, begenilerini alacaklar. Bugün basliyor. Her gün 2 veya 3 oturum olacak. 9 ile basliyor 17’sinde bitiyor. Muhakkak katilin söylesileri, yazarlimizdan düsünürlerimizden hayat tecrübelerini alin” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile