Bakan Çelik: Siyasetteki Hamaset Ekonomiye Zarar Verir

Devlet bakanı Faruk Çelik, ekonomide felaket yaşanmaması için siyasilerin konuşmalarında dikkatli davranması gerektiğini söyledi.

Devlet bakanı Faruk Çelik, ekonomide felaket yaşanmaması için siyasilerin konuşmalarında dikkatli davranması gerektiğini söyledi.

    Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi‘nin açılışının gerçekleştirildiği toplantıya katılan Bakan Çelik, Türkiye’nin artık el açan değil hedefleri olan bir ülke konumuna geldiğini bildirdi. Türkiye’nin kendisini Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. yılı olan 2023’e hazırladığını dile getiren Bakan Çelik şunları söyledi:

    “Üreten, ihracatı gerçekleştiren, dünyanı küçülten bir Türkiye var. En önemlisi küresel krizi deviren bir Türkiye var. Yardım alan bir Türkiye yok. El uzatıp yardım bekleyen bir Türkiye yok. Yardım eden bir Türkiye var. Yılda 750 milyon lira kalkınma yardımı gerçekleştiren, son 3 yılda 2,5 milyar lira kalkınma yardımında bulunan bir Türkiye var. Artık seçim sürecindeyiz. Bol miktarda bunların ne anlam ifade ettiğini, ne hedeflediğimizi burada görmüş olacaksınız. Siyasette hamaset, ekonomide felaketi getirir. Ekonomide felaket istenmiyorsa, siyasetteki hamasetten kaçınılması gerekiyor. Bunu da bu dönemde iktidarımız ortaya koydu. Seçim var. Seçime uygun bir ekonomi politikası yok. Ekonomi kendi rayında devam ediyor, kendi alanında çabalarını sürdürüyor. Siyaset ise kendi alanında ekonomiyi rahatsız etmeyecek popülist yaklaşımlardan uzak bir şekilde hizmetini sürdürüyor.”

    Türkiye’deki üniversite sayısının 163’e ulaştığını Bursa’da ise bir teknik ve bir vakıf üniversitesinin kurulmasıyla bu sayının 3’e çıkacağını anlattı. Mesleki eğitiminin çalışma hayatı için önemine vurgu yapan Çelik, “Gelişmiş ülkelerde yüzde 65‘lere varan mesleki eğitimin payının, bizde yüzde 40‘lara ulaştırılmaya çalışılması, bir çelişkiyi ortaya koyuyor. Bu ihracat rakamlarının, eğitim ve sistemindeki çarpıklığa rağmen gerçekleşiyor olması da çok dikkate değer bir tablodur.” diye konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile