Bakan Egemen Bağış Londra’ya Gitti

Bakan Egemen Bağış Londra’ya Gitti

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Londra’ya gitti.

Bağış, Son dönemde Avrupa’da dikkat çeken iki lider olduğunu belirterek, “Başbakanımız ve İngiltere Başbakanı David Cameron. İkisi de AB’yi uyarıcı nitelikte açıklamalar yapıyorlar” dedi.

Egemen Bağış, resmi temaslarda bulunmak üzere beraberindeki heyetle birlikte İngiltere’nin başkenti Londra’ya gitti. Türk Hava Yolları’na (THY) ait bir uçakla saat 08.15’de Londra’ya giden Bakan Egemen Bağış, yolculuk öncesi Atatürk Havalimanı VIP Salonu’nda açıklamalarda bulundu. Londra’ya yapacağı temaslar hakkında bilgi veren Bağış, “Bu ziyaret kapsamında hem İngiltere AB Bakanı Lidington’la hem de Londra’nın Türk asıllı Belediye Başkanı Boris JohnSon’la bir görüşmemiz olacak. Ayrıca İngiliz basınına da bazı mesajlarımızı ileteceğiz” dedi.

Türkiye’nin AB sürecine destek veren ülkelerin başında İngiltere’nin geldiğini ifade eden Bağış konuşmasına şöyle devam etti: “İngiltere’nin Avrupa Birliği konusunda önümüzdeki döneme yönelik farklı çıkışları oldu. İngiltere Başbakanı Sayın Cameron, 2015 seçimlerini kazanırsa AB üyeliklerini referanduma götüreceklerini ilan etti. Aslında Son dönemde Avrupa’da dikkat çeken iki lider var. Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan diğeri İngiltere Başbakanı David Cameron. Çünkü ikisi de Avrupa Birliği’ni (AB) uyarıcı nitelikte açıklamalar yapıyorlar. İleride kimse uyarmadı demesin diye şimdiden ikisi de bir takım hassasiyetlerin altını çiziyorlar. Ümit ediyorum ki Avrupa Birliği kamuoyları da bu iki liderin uyarıcı mesajlarından alması gereken mesajları alırlar.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile