Bakan Ergün, Koruma Klor Alkali Fabrikası’nın Açılışını Yaptı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Denizli’nin Honaz ilçesine bağlı Kocabaş beldesindeki Koruma Şirketler Grubu’na ait Koruma Klor Alkali Fabrikası’nın açılışına katıldı.

Konuşması sırasında yüzüne konan sineklerden rahatsız olan Bakan Nihat Ergun" Burada sinek ilacı da üretiliyor ama sineklerin bundan haberleri yok galiba" dedi.

Bakanın esprisi salonda gülüşmelere sebep oldu.

Açılış törenine Denizli Valisi Abdülkadir Uslu, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan ve davetliler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Koruma Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Vefa İbrahim Aracı, Denizli’de 3.tesisi açtıklarını belirterek, “Bu kapasitelere gelirken son teknoloji ile, çevreye saygılı hizmetler üretiyoruz. İzmit ve Kırıkhan’dan sonra 3. Tesisimizi Denizli’de açıyoruz. Tüm bölgeye buradan hizmet etmeyi hedefliyoruz” dedi.

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, açılan tesisin bölge açısından son derece önemli olduğunu belirterek, “Bölgede Türkiye’nin en büyük enerji üretim merkezlerinden birinin yapımı sürüyor. Yatırım anlamında çok doğru bir yer. Yatırımın kalbinde seçilmiş bir bölgede yapılan bu yatırım bizim için önemli. Kimya ile ilgili çok önemli gelişmeler burada tamamlanacak” dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, “Tesisin ülkemiz için hayırlı olmasnı diliyorum. Bizler görevimiz gereği genellikle yoğun bir tempo içinde çalışıyoruz. Bu koşuşturmanın arasında Denizli’nin ve diğer illerin büyümesine, geliştiğine şahit olduğumuzda tüm yorgunluğumuz gidiyor. Herkes bir tempo içinde ama sonunda güzel işler oluyor’ Bakan Ergün, konuşmasında sürekli olarak sineklerin gezmesi ve onları uzaklaştırmak için zaman zaman sıkıntı yaşaması üzerine, “Biraz önce İbrahim beye, sinek ilacı üretmiyor muydunuz demiştim. O da üretiyoruz dedi.

Bundan sineklerin haberi var mı diye sordum. Herhalde buradakilerin haberi yok. Sineklerin haberi olsun. Koruma tarım ilaçları sinek ilacı da üretiyor, ona göre de haberleri olsun” dedi.

Bakanın bu esprisi salondakileri kahkahaya boğdu.

Tüm ekonomik politikaları şunun için gerçekleştirilir. Bir fabrika daha, bir üretim merkezi daha açılsın, biraz daha ihracat yapılsın, istihdam olsun diye açılır. Bu yatırımı o yüzden önemsiyoruz” dedi.

Türkiye ekonomosinin son yıllarda çok önemli bir performans gösterdiğini belirten Bakan Nihat Ergün , “Yatırım, üretim, ishihdam ve ihracat konusunda büyük gelişme var. Avrupa pazarında yaşanan sıkıntıya rağmen ülke ekonomisi büyümeye devam ediyor. Bu yıl, son 2 yıldaki kadar büyük bir büyüme rakamı ortaya çıkmayacak belki, ondan daha mütevazi bir rakam ortaya çıkacak. Ama Euro bölgesinin bu yıl ekonomisinde bir daralma baş göstereceğini düşündüğümüzde,Türkiye’deki bu başarının önemi daha iyi anlaşılacaktır. Yapacak çok işimiz ve kendimizi geliştireceğimiz alanlar var. Bunların farkındayız ve politikalarımızı reel kesimin reel Bugün Türkiye’nin yıllık 140 milyar dolara yaklaşan ihracatın yüzde 95’ini sanayi üretimi oluşturuyor. Dış ticaretimizle ilgili düzeltmemiz gereken, ihracat ve ithalat arasındaki fark, ürünlerin miktarından çok katma değerinden oluşuyor. İthal ettiğimiz katma değeri yüksek ürünler. Türkiye’nin ihracatının kilogram başına miktarı 1.5 dolar. Biz bunu 4-5 dolar seviyesine çıkarmalıyız. İthal ettiğimiz ürünler daha pahalı olduğu için cari açık veriyoruz. Bugün açılışını yaptığımız fabrika bunun için önemli. Bu tür yatırımları sanayi için girdi üreten yatırımları arttırmamız lazım. Sanayi strateji belgesini oluşturduk. Geçen yıl bakanlıkta yaptığımız değişiklikle, çeşitli alanlara doğrudan ilgi gösterecek yeni organizasyon yapısı oluşturduk. Üniversitelerimizi üretime dahil etme konusunda önemli adımlar attık. Bugün 45 teknoparkımız var. Yeni teşvik programını devreye aldık. 2.bölgede yer alan Denizli, önümüzdeki günlerde daha fazla yatırım yapılacak illerden olacak. Eğer Denizli stratejik yatırımlar çeken bir il olursa otomatik olarak 5.bölge teşviklerinden yararlanacak. Yerli girişimcilerimizin bu teşvik sisteminden yararlanmasını görmek istiyoruz. Bu sistemde yatırım yapma konusunda erken davranan daha fazla destekten yararlanacak. 2013 yılı sonuna kadar yatırımına başlayan daha fazla teşvik alacak. Erken öten cezalandırılmayacak, ödüllendirilecek. Yeter ki bir fabrika, bir üretim bir istihdam kapısı daha açılsın. Biz elimizden gelen her türlü desteği sağlamaya devam edeceğiz. Denizli’de reel sektörü desteklemeye de devam ediyoruz” dedi.

İş dünyasıyla birlik ve beraberlik içinde hareket ettiklerini belirten Bakan Ergün, “ Aynı sinerjiyi devam ettireceğiz. En doğru zamanda en doğru adımları atmaya devam edeceğiz. Daha güçlü bir ekonomi kurarak, rekabetçi ve markalaşmış firmalar oluşturmamız gerekiyor. Klor Alkali fabrikasında çalışanlara alın terleri için teşekkür ederim. Bu tesisin ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün daha sonra tesisin açılışını yaptı ve fabrikayı gezerek yetkililerden bilgi aldı .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile