Bakan Gönül: Sözleşmeli Erde Başarılı Olursak Diğer Modelleri Ele Alacağız

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, askerliğin düşürülmesi ve vatani görevi yapmada yeni model denemesinde siyasi partilerin çok dikkatli davranmaları gerektiğini söyledi.

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, askerliğin düşürülmesi ve vatani görevi yapmada yeni model denemesinde siyasi partilerin çok dikkatli davranmaları gerektiğini söyledi.

            Milli Savunma Bakanı ve AK Parti Antalya 1. sıra milletvekili adayı Vecdi Gönül, milletvekili adaylarıyla birlikte Manavgat‘ın Gündoğdu beldesinde parti teşkilatının açılışını yaptı. Bakan Gönül, açılış sonrası yaptığı açıklamada siyasi partilerin askerlik konularında seçmene vereceği vaatlerde çok dikkatli konuşması gerektiğini kaydetti. Bakan Gönül, bir gazetecinin CHP‘nin askerlikle ilgili vaatlerinin hatırlatılması üzerine şu açıklamayı yaptı: "Askerlik fevkalade ciddi, bir ülkenin varlık ve yokluk derecesinde dış güvenliğiyle alakalı konudur. Bu sebeple dikkatli araştırmalar sonucunda model geliştirmede fayda görüyorum. Nitekim biz de her şey olduğu gibi kalacak demiyoruz. Bugünlerde sözleşmeli erle ilgili yönetmelik yürürlüğe girmek üzere. Bundan sonra ilana çıkaracağız. Sözleşmeli erde başarılı olursak diğer askerlik konularını yeniden ele alacağız. Biz konuyu çok ciddi ele alıyoruz. Konuyu memleketin güvenlik zafiyetine meydan vermeyecek şekilde ele almaktan yanayız."

        Gündoğdu Belediyesi önünde toplanan partililere konuşan Gönül, 12 Haziran seçimlerinde yapılacak olan seçimin tarihi öneme sahip olduğunu söyledi. 9 yıllık iktidarları döneminde ülkede her alanda gelişme olduğunu belirten Gönül, Türkiye‘nin iktidarları döneminde dışa bağımlı kalmadan kendi silahını, kendi gemisini, kendi helikopteri ve uçağını yapar hale geldiğini anlattı. Gönül, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ülkemiz bundan 9 yıl öncesine göre her alanda çok iyi. 3 Kasım 2002 seçimleri öncesi Antalya‘ya gelen turist sayısı 4 milyonken 2010 sonunda bu rakam 10 milyon. Antalya Havalimanı 26 milyon yolcunun güvenli uçuş yapma kapasitesine sahip. Onun için dünyanın ilk 5 havalimanı içinde yer alıyor. 2023 yılında ülkemize 50 milyon turistin gelmesini hedefliyoruz. Buna karşı 50 milyon turiste karşı 50 milyar dolar gelir bekliyoruz. Onun için isktikrar bozulmasın diyoruz. Ülkemizin 70 sente muhtaç kaldığı günleri unutmayalım. İstikrarın devamı için durmadan yola devam diyoruz."

            Bakan Vecdi Gönül, DSP‘den AK Parti‘ye geçen eski Manavgat Belediye başkanı adayı avukat Mücahit Gündoğdu, Toros Yörükleri Kültür ve Diyalog Derneği (TOYÖKÜD) Başkanı Ömer Gürler ve turizmci işadamı Murat Sağır‘a rozet taktı. Gönül, başarılı organizasyondan ötürü Gündoğdu Belediye Başkanı Hüseyin Nalcı‘yı tebrik etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile