Bakan Güler 'kadim Şehir Mardin' Dergisini Beğendi

Yayın hayatına yeni başlayan 'Kadim Şehir Mardin' dergisi, İçişleri Bakanı Muammer Güler tarafından övgü ile karşılandı.

Bir dizi incelemede bulunmak üzere Mardin’de bulunan İçişleri Bakanı Muammer Güler; Dargeçit, Savur ve Kızıltepe ilçesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Güler, Kızıltepe Kaymakamlığı ziyareti esnasında kendisine verilen, yayın hayatına yeni başlayan Kadim Şehir Mardin dergisini inceledi. Dergi hakkında görüşlerini bildiren Bakan Güler, Kadim Şehir Mardin’e yakışan bir dergi olduğunu belirterek, "30 medeniyetin yaşadığı kadim şehirde derginin; Mardin’de bulunan tarihi dokusunu, kültürünü, örf ve adetlerini okurlarına yansıtması ve Mardin’i tanıtması adına son derece başarılı bir çalışma olduğunu söylemek isterim." dedi.

Dergiyi hazırlayanları tebrik eden İçişleri Bakanı Muammer Güler, ”Mardin, son yıllarda hem turizmde hem de sanayide önemli gelişmeler yaşamaktadır. Biz Mardin’e gönül veren insanlarız. Mardin’in tanıtımı çok önemlidir. Kadim Şehir Mardin dergisinin, sanırım bu açığı kapatacağına inanıyorum. Bu dergiyi herkesin sahiplenmesi gerekir. Çünkü Mardin’de ne varsa bu dergide yansıyacaktır.” Kadim Şehir Mardin dergisini inceleme fırsatı yakalayan eski Mardin Valisi olan Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ise "Mardin’in yaşam kültürünü, tarih dokusunu dünyaya tanıtma adına hazırlanmış son derece profesyonel bir dergi oldu. Emeği geçenleri kutluyorum. Dergi, ulusal düzeyde hazırlanmış. Mardin’i tanıtma adına çok güzel çalışmalar yapıldı. Hoşgörü kentine yakışan bir dergi oldu.” diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile