Bakan Günay‘dan Zelve Ören Yeri Hakkında Açıklama

Kültür ve Turizm Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili adayı Ertuğrul Günay,Zelve Örenyerinde nperibacaları arasına yaptırılan karşılama binasının yıkımı hakkında değerlendirmede bulundu.

Koruma Kurulu kararının eski bir karar olduğunu belirten Bakan Günay, ‘Bilim insanları ile birlikte inceledik ve gerçekten eski bir konsept olduğu ve doğaya oradaki tarihsel dokuya uygu olmadığı görüşüne vardık. Kaldırmışlar, teşekkür ederim hatta biraz geç bile oldu‘ diye konuştu.

Seçim kampanyası çalışmaları kapsamında İzmir‘in Karaburun ilçesinde vatandaşlar ile bir araya gelen Kültür ve Turizm Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili adayı Ertuğrul Günay, geçtiğimiz yıl Zelve Örenyeri‘nde peribacaları arasına yaptırılan karşılama binasının yıkımı hakkında değerlendirmede bulundu Bakan yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi: "Orada Koruma Kurulları izin vermiş, Zelve Örenyerine karşılama binası yapılmıştı.Koruma Kurulu kararıydı ve bir miktar bizim yeni anlayışımızla

bağdaşmaz özellikler taşıyordu. Yani kaba bir yapıydı ve arkasındaki doğal dokuyu zedeliyordu. Bu konuda da basında uyarılar çıktı. Ben önce Koruma Kuruluna sordum uygu olduğu söylendi, sonra gittim kendi gözümle baktım.Bilim insanları ile birlikte inceledik ve gerçekten eski bir konsept olduğu ve doğaya oradaki tarihsel dokuya uygu olmadığı görüşüne vardık. Kaldırmışlar, teşekkür ederim hatta biraz geç bile oldu. Çünkü ben mümkün olduğu kadar bu konularda basında uyarılar çıktığında onun hakkında

araştırmalar yapıp incelemeye alıyorum. Ve bir tarihsel doğal dokuya zarar verebilecek herhangi bir unsur var ise elimden geldiği kadar onu gidermeye çalşıyorum. Bazı yerde gücümüz yetiyor, bazı yerde yetmiyor ama bu tür uyarıları da elimden geldiği kadar takip ediyorum".

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile