Bakan Karaismailoglu Bartin'da Köprü Açilisina Katildi

Bakan Karaismailoglu Bartin'da Köprü Açilisina Katildi

Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, Bartin’in Kumluca beldesindeki Kumluca-2 köprüsünün açilisina katildi. Bakan Karaismailoglu, "Afet aninda ve sonrasinda kurumsal ve profesyonel yaklasim ve çözümlerle süreçlere müdahale ettik. Iktidarimiz boyunca yasanan afetlerde dün oldugu gibi bugün de devlet olarak afetzedelerimizi hiçbir zaman yalniz birakmadik" dedi.

Sinop’tan havalanan helikopter ile Bartin’in Kumluca beldesine hareket eden Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, burada Kumluca-2 köprüsünün açilis törenine katildi.

Son yillarin en büyük sel felaketini yasayan Bati Karadeniz Bölgesi’nde sergilenen destansi mücadelede vatandasin yaninda olduklarini ve olmaya da devam ettiklerini anlatan Bakan Karaismailoglu, söyle dedi:

"Afetin ardindan vatandasimiz, devletini her an yaninda bulmustur. Basta Sayin Cumhurbaskanimiz olmak üzere, bakanlarimiz, milletvekillerimiz, yerel yönetim unsurlarimizla birlikte, cansiperane bir çalisma sergiliyoruz. Ilk günden itibaren oldugu gibi, devletin eli olarak her sartta ve durumda halkimizin yaninda olmaya devam ediyoruz. Gücümüzü, enerjimizi ve motivasyonumuzu, halkimizin afetin ilk gününden itibaren gösterdikleri sabir, destek ve sevgiden aliyoruz. Dün oldugu gibi bugün de milletimizle her karanlik gecenin sabahina; el ele, gönül gönüle ulastik, her zorlugun üstesinden omuz omuza geldik. Yarin da böyle olacaktir. Iktidarimiz boyunca yasanan afetlerde dün oldugu gibi bugün de devlet olarak afetzedelerimizi hiçbir zaman yalniz birakmadik. Afet aninda ve sonrasinda kurumsal ve profesyonel yaklasim ve çözümlerle süreçlere müdahale ettik."

"700 makine, ekipman ve bine yakip personelimizle çalismalar devam ediyor"

Bakan Adil Karaismailoglu, bölgede iyilestirme çalismalarinin sürdügünü yollarin trafige açildigini anlatarak söyle devam etti:

"11 Agustos tarihinde meydana gelen sel felaketinde; Kastamonu, Bartin ve Sinop illerinde 1228 kilometre uzunlugundaki yol agimizin 155,5 kilometrelik kesiminde hasarlar meydana gelmistir. Selin hemen ardindan itibaren kapanan yollarimizi açmaya basladik. Bugüne kadar yapilan çalismalarimizla tüm yol kesimlerimizi bir bir trafige açtik. 700 makine, ekipman ve 1000 e yakin personelimizle çalismalarimiz devam etmektedir. Sinop’ta; 564 kilometre yol agimizdaki 55 kilometrelik kesiminde hasar meydana gelmistir. Bugüne kadarki çalismalarimizda yollarda bakim onarim isleri tamamladik. Yollarimiz trafige açiktir. Iyilestirme çalismalari devam etmektedir.

Selin ardindan Ayancik Çayi üzerindeki tüm köprülerin hasar görmesiyle birlikte adeta bir adaya dönen Ayancik ve Türkeli ilçelerimizdeki ulasimi ivedilikle hizmete almak üzere çalismalara basladik. Karayollari Genel Müdürlügümüz ve DSI Genel Müdürlügümüz marifetiyle dolgu ve tahkimatlari hazirlanan bölgede TSK tarafindan montaji yapilan çelik köprüyü trafige açtik. Yine Ayancik Çayi üzerinde kutu menfez kullanarak, çift yönlü araç trafigine müsaade eden ve yaya geçidine de imkan veren geçisi, 18 saat gibi kisa bir hizmete aldik. Türkeli Çatalzeytin arasini da ayni sekilde acilen hizmete aldik. Kastamonu’da; 553 km uzunlugundaki yolun 59,5 kilometrelik kesiminde hasar meydana gelmistir. Bugüne kadar yapilan çalismalarla birlikte hasarlari giderdik. Çalismalarimiz devam etmektedir. Kastamonu’nun Çatalzeytin Ilçesi ile Türkeli’yi birbirine baglayan köprümüzün yikilmasi ile kesilen trafik akisini saglamak üzere kutu menfezler ile geçici (acil) ulasim yolumuzu tamamlayarak hizmete açtik."

"Köprümüzün montajina 16 Agustos’ta baslayip 22 Agustos’ta tamamladik"

Bartin’da sel felaketi sebebiyle 111 kilometre uzunlugundaki 3 adet yolun 41 kilometrelik kesiminde hasar meydana geldigini anlatan Bakan Adil Karaismailoglu açiklamalarini söyle tamamladi:

"Bartin’da: Sel felaketi sebebiyle 111 kilometre uzunlugundaki 3 adet yolun 41 kilometrelik kesiminde hasar meydana gelmistir. Yaptigimiz çalismalarla, 3 adet yoldaki 41 kilometrelik kesimdeki hasarlar giderilerek 111 kilometrelik yol kesimi trafige açtik. Bildiginiz gibi selden dolayi, Kozcagiz-Kumluca-Abdipasa Il yolumuzun 21.nci kilometresindeki Kumluca-2 Köprümüz yikilmisti. Bugün sizlerle birlikte sel felaketinde yikilan Kumluca-2 Köprümüzün yerine geçici olarak yapilan panel köprüyü de hizmete aliyoruz. Panel köprü malzemelerimizi selin ertesi günü olan 12 Agustos’ta Karayollari 12.nci bölge müdürlügümüzden tirlarla buraya nakletmeye basladik. Köprümüzün montajina 16 Agustos’ta baslayip, 22 Agustos’ta tamamladik. Köprümüzün genisligi 4,26 metre olup, boyu 40 metredir. 11 Agustos’tan bu yana askeri ile, sivili ile, görevli ve gönüllüsü ile ve 7/24 esasina göre verdigimiz bu mücadelede bizlerle birlikte tüm çalismalarimizi yerinde takip eden sizlere tesekkürlerimi sunmak istiyorum. Gün oldu, hasar tespitinde bulunduk. Gün oldu, tahliyelerde yer aldik. Gün oldu selde hayatini kaybeden vatandaslarimizin cenazelerine katilarak, yakinlarinin acilarini paylastik. Sel felaketinde hayatini kaybeden vatandaslarimiza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine bassagligi diliyorum. Yaralanan kardeslerimize de acil sifalar diliyorum. Buradan Milletimize sesleniyorum. Devletimiz, hep yaninizdadir olmaya da devam ediyor. Devlet her zaman milletinin hizmetindedir. Sel felaketinin hemen ardindan, vatandaslarimizi mahsur kaldiklari yerlerden alip güvenli bölgelere naklettik. Sel felaketi sonrasinda, Sinop Ayancik ve Türkeli’nde bulunan vatandaslarimizin araçlariyla tahliyesi için bölgeye arabali vapur getirdik. Arabali vapur vatandaslarimizi araçlari ile birlikte Kastamonu’nun Inebolu Limani’na güvenle ulastirdik. Diger taraftan Türkeli ve Çatalzeytin arasindaki geçisi saglayana kadar geçen sürede vatandaslarimizi helikopterlerle sevdiklerinin yanlarina ulastirdik. Ayrica, selin denize tasidigi tomruklari, römorkörlerimizle ilk defa gerçeklestirilen ag sistemi kullanarak topladik. Bu sekilde deniz araçlarinin seyir emniyetini saglamis olduk. Can kaybi haricindeki tüm gidenleri yerine getirebiliriz. Yaralarimizi da kisa sürede sariyoruz. Kalici yollarimizi, köprülerimizi, bina ve sanat yapilarimizi en kisa sürede yeniden yapacak ve bunlarin açilislarini da hep birlikte yapacagiz. Tüm bakanlarimiz ve bakanliklarimizda buradaki koordinasyonumuz tek yürek olarak devam edecektir. Tüm birim ve ekiplerimizde sizlerin yaninda olmaya devam ediyoruz. Tüm bakanliklarla birlikte, yogun çalismalarindan dolayi tüm birimlerimize yürekten tesekkür ediyorum. Köprümüz hayirli ugurlu olsun."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile