Bakan Şahin'den "gaziantep" Toplantısı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gaziantep'in arazi toplulaştırma ve tarımsal sulama ile ilgili koordinasyon kurulu toplantısına başkanlık etti.

Bakanlıktaki toplantıya, kentin milletvekilleri, Gaziantep Valisi Erdal Ata, bazı ilçe belediye başkanları, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkilileriyle öteki ilgililer katıldı.

Bakan Şahin, toplantının ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gaziantep'in sanayi ve kültür şehri olduğu kadar tarım şehri olduğunu da belirtti.

Kentin bereketli topraklara sahip olduğunu ifade eden Şahin, bu toprakların sulanabilme oranlarının yükseltilmesinin önemine değindi. Projelerin daha verimli hale getirilmesi, suyun adaletli dağıtımına yönelik kaynakların oluşturulması için çalıştıklarını dile getiren Şahin, "Gaziantep'te bu sorunu yaşayanlarla çözüm makamını bir araya getirerek, bu süreci hızlandıracak bir toplantı yaptık" dedi.

Çıkan sonuçlarla ilgili Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile görüşeceklerini dile getiren Şahin, sulanabilir arazilerle ilgili sorunları çözmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Şahin, toplantıda mera alanlarıyla ilgili sorunların da gündeme geldiğini belirtti.

Muhabir: Sarp Özer

Yayıncı: Ebubekir Gülüm
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile