Bakan Yerlikaya Açiklamasi 'Edirne'de Su Anda Organize Suç Örgütü Yok'

Bakan Yerlikaya Açiklamasi 'Edirne'de Su Anda Organize Suç Örgütü Yok'

Içisleri Bakani Ali Yerlikaya, Edirne’de su anda organize suç örgütü olmadigini belirterek, “Edirne’de PKK terör örgütüyle ilgili ilk 7 ayda 90 tutuklu, 20 adli kontrol ve 7 terörist etkisiz hale getirildi” dedi.

Edirne’de yapilan toplantida asayis suçlariyla ilgili emniyet, jandarma ve sahil güvenlikten bilgi alan Içisleri Bakani Ali Yerlikaya, 1 Haziran 2023-31 Temmuz 2024 tarihleri arasinda güvenlik güçleri tarafindan gerçeklestirilen bazi operasyon basliklariyla ilgili bilgiler ve verileri paylasti. Bakan Yerlikaya, “Edirne’de PKK terör örgütüyle ilgili bu yilin ilk 7 ayinda 90 tutuklu, 20 adli kontrol ve 7 terörist etkisiz hale getirildi.

FETÖ ile ilgili 348 operasyonda 535 tutuklu, 116 kontrol, DEAS’la ilgili 18 operasyon, 12 tutuklu, 2 adli kontrol, diger marjinal sol terör örgütleriyle ilgili 21 operasyon, 8 tutuklu ve 12 adli kontrol oldugunu da görüyoruz. Burada biri turuncu, ikisi de gri olmak üzere 3 sözde üst düzey teröristin de etkisiz hale getirildigini hatirlatalim” dedi.



"7 terörist etkisiz hale getirildi"

Organize suç örgütlerine yönelik Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in ’Biz sehirlerimizde eskiyalarin nefesini kesecegiz. Onlari hiçbir sekilde istemiyorum’ talimatini hatirlatan Bakan Yerlikaya, Edirne’de yapilan planli projeli operasyonlarla su an için organize suç örgütü olmadigina dikkat çekti. Vatandaslara organize suç örgütleriyle, uyusturucuyla, sokak saticilariyla, göçmen kaçakçiligi organizatörleriyle ilgili ve rahatsizlik duyduklari her konuda 112’yi aramalari çagrisinda bulunan Yerlikaya, "Su an için organize suç örgütleriyle ilgili çökertilen ve alinanlarin disinda planli, projeli takip bile yok Edirne’de. Bunu da vatandaslarimiza ifade etmek istiyoruz. Edirne’de PKK terör örgütüyle ilgili yine yilin ilk 7 ayinda 90 tutuklu, 20 adli kontrol ve 7 terörist etkisiz hale getirildi.

FETÖ ile ilgili 348 operasyonda 535 tutuklu, 116 kontrol, DEAS’la ilgili 18 operasyon, 12 tutuklu, 2 adli kontrol, diger marjinal sol terör örgütleriyle ilgili 21 operasyon, 8 tutuklu ve 12 adli kontrol oldugunu da görüyoruz. Burada biri turuncu, ikisi de gri olmak üzere 3 sözde üst düzey teröristin de etkisiz hale getirildigini hatirlatalim" ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile