Bakan Yerlikaya Açiklamasi 'Yüz Tanimali Yaka Kamera Sistemi Getirilecek'

Bakan Yerlikaya Açiklamasi 'Yüz Tanimali Yaka Kamera Sistemi Getirilecek'

Edirne’de açiklamalarda bulunan Içisleri Bakani Ali Yerlikaya, “Devriye araçlarimiza yüz tanimali kamera sistemi de geliyor. Biz bu yil bu uygulamaya basladik. 2025 yilinin sonunda emniyet, jandarma hatta sahil güvenligimizde denetimlerimizde personellerimizin yakasinda yüz tanimali ASELSAN’in yaptigi kameralardan faydalanalim istiyoruz” dedi.

Içisleri Bakani Ali Yerlikaya açiklamasinda Edirne’de 1 Haziran 2023-31 Temmuz 2024 tarihleri arasinda güvenlik güçleri tarafindan gerçeklestirilen bazi operasyon basliklariyla ilgili bilgiler ve verileri paylasti. Yapilan toplantida Edirne’deki asayis suçlariyla ilgili emniyet, jandarma ve sahil güvenlikten bilgi alan Bakan Yerlikaya, 1 Ocak ve 31 Temmuz 2024 olmak üzere yilin ilk 7 ayinda gerçeklestirilen basarili çalismalari anlatti.

Edirne’de kaçakçilikla ilgili operasyonlarin da devam ettigini ifade eden Bakan Yerlikaya, kaçakçilikla ilgili su ana kadar 125 milyon lira vergi kaybini önlediklerini ve 13 kisinin tutuklandigini, 13 kisiye de adli kontrol yapildigini vurguladi. Hudut birlikleriyle birlikte önemli hizmetler verdiklerini söyleyen Bakan Yerlikaya, onlara yardimci olmak üzere 293 kilometrelik hudut sinirinda 1 temelli jandarma taburu ve 2 geçici tabur getirdiklerini aktardi.

"Personel sayisi artacak, yüz tanimali yaka kamera sistemi getirilecek"

Trafik ve önleyici devriye sayilarini artiracaklarini dile getiren Bakan Yerlikaya, "Deniz liman sube müdürlügümüzü kurduk. Burada ki trafik devriye ve önleyici devriye sayilarimizi artiriyoruz. Yakin zaman sonra mezun olacak 6 bin 700 civarindaki genç polislerimizden en az 200-250 polisimizi buraya gönderecegiz. Ve bu polislerimizi 111 araç ile degerli hale getirecegiz. Trafik devriye sayimizi en az 2 buçuk kat arttiracagiz. Bu destekleri jandarmamiza da verecegiz. Devriye araçlarimiza yüz tanimali kamera sistemi de geliyor. Biz bu yil bu uygulamaya basladik. 2025 yilinin sonunda emniyet, jandarma hatta sahil güvenligimizde denetimlerimizde personellerimizin yakasinda yüz tanimali ASELSAN’in yaptigi kameralardan faydalanalim istiyoruz. Bunu isteme sebebimiz geri dönük 30 gün boyunca vatandaslarimiz ile olan diyalogumuz kayit altinda olsun" ifadelerini kullandi.

Edirne’de Vali Yunus Sezer koordinatörlügünde güvenlik birimleri, hudut birlikleri, bassavcilik ve tüm devlet kurumlarinin bir uyum ve ahenk içerisinde çalistigini gördügünü söyleyen Bakan Yerlikaya, bu mücadele sayesinde 293 kilometrelik hudut sinirinda göç transit rotasini degistirdiklerini ifade etti.

Bakan Yerlikaya, Hem teknoloji olarak yapacaklari yeni yatirimlarla, hem yeni personel ve araç takviyesiyle beraber var olan bu uyum ve hizmet heyecanini çok daha ileriye götürmeye kararli olduklarini söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile