Bakirköy Belediyesi çalisanlarinin 59 gündür sürdürdükleri grevleri devam ederken, Belediye-Is Sendikasi üyeleri isçiler aksam saatlerinde seslerini duyurmak için CHP Bakirköy ilçe binasina gitti. Isçiler CHP Bakirköy ilçe binasinda, ‘Hani her sey güzel olacakti’ diye slogan atarak seslerini duyurmaya çalisti. Isçiler, Bakirköy Belediye Baskani Bülent Kerimoglu’nun taleplerini karsilamamasi durumunda eylemlerin artarak devam edecegi belirterek, ilçe binasina "Yalanlarini artik karin doyurmuyor. Isçiyiz, hakliyiz, kazanacagiz" pankarti asti.
“Ekmegimizi buradan kazaniyoruz. Bizi kimse açliga terk edemez”
Belediye-Is Sendikasi 2 No’lu Sube Baskani Savas Dogan, "Özel çaba harcamamiza ragmen burada siyasi iradenin de yetkili oldugunu ve burayla ilgili karar aldigini biz biliyoruz. Ancak buraya geldiginde Belediye Baskani Bülent Kerimoglu bize ilk gün sifir zam dayatmasiyla devam ediyoruz. Asgari ücrette yüzde 50 zam oranlarinin konusuldugu bir yerde buraya uzun yillar hizmet vermis çalisanina Bakirköy Belediye baskani yüzde 5, yüzde 7, yüzde 9 gibi geçmis uygulanmamis toplu is sözlesmemizin uygulamamak için israrli bir tavir sergiliyor. Bizde yerel yönetimlerin siyasetle yönetildigini biliyoruz. Siyasi idarenin sorumluluk alarak burada insanlarin sogukta mi ölmesini bekliyor. Covid-19 hastaligina yakalanan bir sürü arkadasim var. Hatta bu hastalik yüzünden arkadasimizin bir tanesinin annesi vefat etti. Biz siyasi idarenin buraya bir tepki koyup isçi haklarinin hakli taleplerinin karsilamasini bekliyoruz. Bu gün bu eylemi gerçeklestirdik. Bir an önce sorunlarimizin çözülmesi yönünde konustuk. Sorunlarimizin çözülmemesi durumunda Eylemlerimiz daha artarak devam edecektir. Biz burada çalisiyoruz. Ekmegimizi buradan kazaniyoruz. Bizi kimse açliga terk edemez” seklinde konustu
“Sonuçlanana kadar ekmek paramiz için mücadeleye devam edecegiz”
Eyleme katilan Yilmaz Sutanrikulu, “Bu gün grevimizin 59’uncu günü, biz ekmegimizi için grevdeyiz. Bugün CHP ilçesini ziyarete geldik. Bu sorunu çözmeleri için kendilerinden rica ettik. Ve görüsmelerimiz olumlu sonuçlanana kadar buradan ayrilmayi düsünmüyoruz. Istedigimiz çok fazla bir sey degil. Enflasyon oraninda 2020, 2021 zamlarini istiyoruz. Fakat sayin baskanimiz Kerimoglu sifir zam dedi önce 5, 7, 9 gibi rakamlar telaffuz ettiler. Kendileri yüzde 50 enflasyon üzerinde oldugu söyleniyor. Bunu üzerine kendi söyledikleri makul olmuyor. Bizlerde enflasyon oranini kendilerinden talep ettik. Fakat kendisinden kesinlikle bir sonuç alamadik. Masa ortadan kalkti artik. CHP ilçesini, ilini ve genel merkezinin sorunu haline geldi. Bizde bu sonuçlanana kadar hakli mücadelenizde ekmek paramiz için bu mücadeleyi devam ettirecegiz” dedi.
"60 gündür ben evime ekmek götüremiyorum”
Grevde 59’uncu gününü tamamlayan Ismail Uluçay, “60 gündür yagmur altindaydik, biz buraya geldigimizde de kar yagiyordu. Bu soguk havada toplu sözlesmenin imzalanmamasi üzerine greve çiktik. Sesimizi duyurma için Bakirköy ilçe binasinin önündeyiz su anda. Arkadaslarimiz içerde su anda. Bakirköy Belediyesinden taleplerimiz. Daha önce diger belediyelerin biten toplu sözlesmelerindeki gibi enflasyon oranini talep ediyoruz. Zaten bunun üzerinde de bir para istemedik. Biz greve çikmadan önce su anda Bakirköy Belediye Baskani telaffuz ediyor. O zaman bize sifir zam dayatiyordu, 60 gündür ben evime ekmek götüremiyorum. Maasimi da alamadim. Pandemi sürecinde de SSK’larimizi alamadik. Yarisi yatiyordu. Su anda hiç yok. Çocuklarim hasta olsalar ben iki gün sonra hastaneye götüremeyecegim. Bu sesimizin genel merkezimizin ve genel baskanin duymasini istiyoruz. Egilmeyecegim, yikilmayacagim, ezilmeyecegim bu toplu sözlesme bitene kadar ölsem de geri dönmeyecegim” dedi.
Bakirköy Belediyesi Isçileri Grevlerini CHP Ilçe Binasina Tasidi
Bakirköy’de 59 gündür grevde olan Bakirköy Belediyesi çalisanlari, CHP Bakirköy Ilçe binasina giderek, ‘Hani her sey güzel olacakti’ seklinde slogan atti.



















