Balikesir Büyüksehir'den Isçisine Yüzde 75 Zam

Balikesir Büyüksehir'den Isçisine Yüzde 75 Zam

Balikesir Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz; HAK-IS Sendikasi Genel Baskani Mahmut Arslan ve Bem-Bir-Sen Baskani Levent Uslu ile birlikte “Isçi ve Memur Sendikalari Toplu Is Sözlesmesi Ek Protokolünü imzaladi. Balikesir Büyüksehir Belediyesi ve bagli sirketlerinde çalisan isçilere yüzde 75 oraninda zam yapildi.

Balikesir Büyüksehir Belediyesi; HAK-IS Sendikasi, YERELSEN, Memur-Sen, Hizmet-Is Sendikasi, Özel Güvenlik ve Koruma Isçileri Sendikasi, Öz Tasima Is Sendikasi ile Bem-Bir-Sen sendikalariyla “Isçi ve Memur Sendikalari Toplu Is Sözlesmesi Ek Protokolü Imza Töreni” için masaya oturdu. Balikesir Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz, HAK-IS Sendikasi Genel Baskani Mahmut Arslan, Belediye ve Özel Idare Çalisanlari Birligi Sendikasi Bem-Bir-Sen Baskani Levent Uslu isçileri mutlu eden yüzde 75’lik zammi içeren protokolü imzaladi. Toplu is sözlesmesine; AK Parti Il Baskani Mehmet Aydemir, sendika temsilcileri ve belediye çalisanlari katildi.

Balikesir’de ne gerekiyorsa yapan bir baskan var

Törende konusan Belediye ve Özel Idare Çalisanlari Birligi Sendikasi (Bem-Bir-Sen) Baskani Levent Uslu, Bem-Bir-Sen ve Memur-Sen olarak Balikesir Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz ile iyi bir çalisma gerçeklestirdiklerini belirterek “Yasal çerçevede yapilacak en üstünü vererek memuruyla, çalisaniyla empati yaparak onun ekonomik durumunu iyilestirmek için ne yapilmasi gerekiyorsa yapan bir belediye baskaniyla 5 yildir çalisiyoruz. Bundan dolayi kendisine sendikamiz ve sahsim adina tesekkür ediyorum. Yapilan bu basarili hizmetlerde Yücel Baskanimizin liderliginde hepinizin emegi var” dedi.

Balikesir Büyüksehir Belediyesi sözlesme yükümlülüklerini yerine getiriyor

Iyi bir toplu is sözlesmesinin 4 kurali olduguna deginen HAK-IS Sendikasi Genel Baskani Mahmut Arslan “Birinci kurali; imzaladigimiz sözlesmenin yükümlerinin yerinde ve zamaninda uygulanmasi, ücretlerin zamaninda ödenmesi. Çünkü ben uzun yillar belediyelerde ödenmeyen maaslar, ikramiyeleri gördüm. Iyi bir sözlesmede bunlar olmamali. Biz, Balikesir Büyüksehir’de 5 yillik dönemde çok sükür ücretlerimizin zamaninda ödendigini gördük. Bu önemli bir kriter. Ikincisi iyi bir toplu is sözlesmesi imzalandiktan sonra isçilerin isini kaybetmedigi sözlesmedir. Çünkü ödeyemeyecekleri maas artisi yapan belediyeler isçilerini isten çikarmak zorunda kaliyor. Çok sükür bunu da yasamadik. Üçüncüsü; is yerinde barisi, uzlasmayi, kardesligi ve düzeni korumaktir. Burada da Balikesir Büyüksehir Belediyesi ve bagli sirketlerinde bir kriz, çatisma, kavga yasamadik. Dördüncüsü, ebetteki ücretler. Ilk 3 kriteri zaten 5 yildir uyguluyoruz. Belediyemiz de imkânlarini sonuna kadar zorluyor. Yücel Baskanimiz sadece belediye çalisanlarinin baskani degil, Balikesir’in tamaminin baskani. Bu dengeleri de gözetmesi gerekiyor” dedi.

“Çalisanlarin ücretlerini zamaninda almasini siar edindik”

Çalisanlarin; barisini, haklarini, ücretlerini zamaninda almasini siar edinmis ve bununla ilgili de esit ise esit ücret felsefesini benimsemis bir belediye olduklarini söyleyen Balikesir Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz “Belediyemizin belirli bir bütçesi var. Görüyoruz, duyuyoruz; arkadan gelen maaslar, ödenmeyen ikramiyeler. Bu dengeyi bilmeden siyaset zamani bütçesiyle insan kaynagini örtüstüremeyen ve hizmet edecek bütçeyi planlayamayan belediye baskani arkadaslarimizin tutarsiz, hesapsiz vaatleri isçi kaybina yol açabiliyor. Bir belediye çalisaninin gününde maasinin ödenmemesi demek, kirasini, faturasini ödeyememesi demek. Biz, taahhüdünü yerine getiren bir belediyeyiz. Taahhüdünü yerine getiremeyen ilçe belediyelerimizin de bu vaatlerini duyuyoruz. O belediyelerde çalisan arkadaslarimizin ailelerine mahcup olmasini istemedigimiz için kendi bütçemizden destek oldugumuz çok durum oldu. Bütçeyi çok iyi ayarlamak gerekiyor. Biz, bu sözlesmeyle isçilerimize yüzde 75 zam yapiyoruz, hayirli ugurlu olsun” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile