Balikesir'in Savastepe ilçesinde, 21 Mart 2006'da okula gitmek için evlerinden ayrilan ve cesetleri 44 gün sonra bulunan 10 yaslarindaki teyze kizlarinin öldürülmesine iliskin davada, sanik avukatlari reddihakim talebinde bulundu.
Balikesir 1. Agir Ceza Mahkemesinde yapilan durusmaya, maktul Tugçe Yildirim'in annesi Ayse ve babasi Yüksel Yildirim, maktul Büsra Karabacak'in annesi Hanife ve babasi Mustafa Karabacak ile avukatlari katildi.
"Kasten öldürme", "kisiyi hürriyetinden yoksun kilmak" ve "cinsel istismar" suçlarindan tutuklu yargilanan saniklar Seyhan Y. ve Ayhan Y. de durusmaya katildi.
Durusmada saniklarin avukatlari, reddihakim talebinde bulundu, saniklar Seyhan Y. ve Ayhan Y. ise suçsuz olduklarini ileri sürdü.
Saniklarin tutukluluk halinin devamina karar veren mahkeme heyeti, sanik avukatlarinin reddihakim talebinin degerlendirilmesi için durusmayi erteledi.
Karabacak ve Yildirim ailelerinin avukati Ibrahim Erenci, durusma sonrasi gazetecilere yaptigi açiklamada, suça istirak eden bir kisinin daha oldugunu iddia ederek, Savastepe Cumhuriyet Bassavciligiyla konuyu görüsecegini ve o kisiden de DNA örnegi alinmasi talebinde bulunacaklarini dile getirdi.
- Olay
Savastepe ilçesi kirsal Karacalar Mahallesi'nde oturan ve 21 Mart 2006'da okula giderken kaybolan teyze kizlari Büsra Karabacak ile Tugçe Yildirim'in cesetleri, 44 gün sonra Çamurlu Mahallesi yakinlarindaki bir menfezde posete sarili halde bulunmustu.
Karabacak ile Yildirim'i öldürdükleri süphesiyle Seyhan Y, Ayhan Y, Yeliz E, Ahmet Ç. Izmir'de 8 Eylül 2017'de gözaltina alinmis, süpheliler çikarildiklari hakimlikçe tutuklanmis, 21 Ekim 2017'de çocuklarin tirnak arasindan alinan DNA örneklerinin uyusmamasi üzerine tahliye edilmislerdi.
Olaya iliskin dava, 6 Aralik 2018'de Balikesir 1. Agir Ceza Mahkemesince görülmeye baslanmisti.
Mahkeme heyeti, saniklar Seyhan Y. ve Ayhan Y'nin tutuklanmasina karar vermisti.
Balikesir'de 15 Yil Önce Öldürülen Kuzenlerle Ilgili Davanin Durusmasi Görüldü
Mahkeme heyeti, sanik avukatlarinin reddihakim talebine iliskin degerlendirme yapilmasi için durusmayi erteledi.



















