Balıkesir Valisi Arslan: İstihdam garantili kurslar açacağız

Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, istihdamı artıracak projelere önem verdiklerini söyledi. Arslan, "Şu andaki çalışmalarımızda istihdam garantili kursla

Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, istihdamı artıracak projelere önem verdiklerini söyledi. Arslan, "Şu andaki çalışmalarımızda istihdam garantili kurslar olacak. Çok kurs açmak önemli değil, açacağımız kurstan sonra eğitim alanlara iş garantisi verebileceğimiz kurslar açmalıyız." dedi.

Balıkesir İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Özmerkez Karesi Toplantı Salonunda Vali Yılmaz Arslan başkanlığında yapıldı. İstihdam ve Mesleki Eğitimin geliştirilmesi için bu yıl devletimiz tarafından önemli bir kaynağın ayrıldığını dile getiren Vali Yılmaz Arslan, eldeki bu kaynakları istihdamı artıracak projelere yönelik kullanılacağını vurguladı. Bundan önce yapılan istihdam garantisi olmayan meslek kurslarından ziyade farklı uygulamaları gündeme getireceklerini söyleyen Arslan, "Bundan önceki gibi incik-boncuk çaput işleriyle uğraşacak halimiz yok. Bu tarz kursları zaten Halk Eğitim Merkezleri vermekte. Şu andaki çalışmalarımızda istihdam garantili kurslar olacak. Çok kurs açmak önemli değil, açacağımız kurstan sonra eğitim alanlara iş garantisi verebileceğimiz kurslar açmalıyız. Bunun içinde mantıklı ve sonuç alabileceğimiz bir yol bulmalıyız. Esnafın, sanayicinin, sanatkarların ihtiyaçları nelerdir bunları öğrenmeliyiz." dedi.

İş-Kur Müdürü İlhan Aslan ise kurumun çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. İş-Kur müdürlüğünün işsizliği önlemek amacıyla birçok çalışmaya imza attığını dile getiren İlhan Aslan, Balıkesir deki işsizlik oranının Türkiye ortalamasının yarısı olmasına rağmen ilimizde 25 bin civarında işsiz bulunuyor. Bu işsiz vatandaşlarımızın sayısını aşağıya çekmek için yoğun bir çalışma yapıyoruz. . Bundan önce istihdam garantisi olmayan kurslara günlük 15 TL´lik harçlık için kursiyerlerin geldiğini ve kurslar sonucunda iş konusunda net adımların atılmadığını vurgulayan İş-Kur Müdürü İlhan Aslan, sendikalar ve oda başkanlarıyla ortak bir çalışma yapacaklarını, kurslar için eğitimcilerin ve okulların belirlendiğini söyledi. Aslan sözlerini şöyle sürdürdü: " Herhangi bir kuruma bağlı olmayan ve elinde mesleği bulunmayan kişileri, eğitip işverenlerle yaptığımız girişimler sonucunda onları işe yerleştireceğiz. İşsizlikte esas problem aslında kalifiye eleman bulmadaki sıkıntıdır. Çok sayıda insan meslek sahibi değildir. Mesleği olmayan insanlara kurs açılması için altyapı çalışmaları yapıldı. Okullarda hangi konularda eksiklikler varsa o materyaller geldi. Bu konuda Merkez Endüstri Meslek Lisesi belirlendi. Burada kurs vereceğimiz kursiyerlere ilin sanayisine ne gerekiyorsa onu yapacağız. Balıkesir´e bu doğrultuda 2 bin 900 kursiyer kontenjanı ayrılmıştır" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile