Balli Projede Ikinci Müjde

Balli Projede Ikinci Müjde

Denizli’de ariciligin gelistirilmesi ve bal üretim kalitesinin artirilmasi amaciyla Tavas ilçesinde Yahsiler Bal Ormani kurma çalismalarini tamamladiklarini müjdeleyen Baskan Zolan, Çal ilçesinin Akkent Mahallesi’nde yapacaklari ikinci bal ormaninin protokolünü imzaladi.



Denizli’nin Tavas ilçesinde 861.700 metrekare alanda Yahsiler Bal Ormani Tesis, Bakim ve Isletilmesi kurulma çalismalarini tamamlayan Denizli Büyüksehir Belediyesi, kente ikinci bal ormanini kazandiracak protokole imza atti. Çal ilçesinin Akkent Mahallesi’nde 692 bin 700 metrekarelik alanda kurulmasi planlanan ikinci bal ormani için Denizli Büyüksehir Belediyesinde protokol töreni yapildi. Törene, Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan, Denizli Orman Bölge Müdürü Erhan Çetinkaya, Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Serhat Akbulut, Kirsal Hizmetler Dairesi Baskani Naciye Kapukiran, Denizli Aricilar Birligi Baskani Nihat Çomak ve Yardimcisi Mehmet Sarioglu katildi.

Orman Bölge Müdürü Çetinkaya burada yaptigi konusmada kente kazandirilacak ikinci bal ormani yatirimi ve geçen yil yasanan orman yanginlarinda yanlarinda olan ve yanginlarin söndürülmesinde büyük katki sunan Baskan Zolan ve tüm ekibine tesekkür etti.

Yahsiler Bal Ormani tamam

Yahsiler ve Akkent Bal Ormani yapiminda aricilik yapan üreticiler için en ince ayrintisina kadar her seyin düsünüldügünü, tesislerin teferruatli, konforlu ve çok daha kullanisli oldugunu anlatan Çetinkaya, “Bütün donanimlari ile birlikte bal ormanlari tesis ediyoruz” dedi.

Arilarin tozlasmada dolayisiyla bitkisel üretimde çok önemli oldugunu, arilar olmazsa hasat düsüsleri yasanacagini anlatan Çetinkaya, kirsal kalkinmaya katkilarindan dolayi Baskan Zolan’a bir kez daha tesekkür etti. Baskan Zolan ise, Denizli için güzel bir protokolü daha imzaladiklarini belirterek, Tavas ilçesinde basladiklari Yahsiler Bal Ormani’nin basarili bir sekilde tamamlandigini, alana dikilen fidanlarin büyümeyi sürdürdügünü, yakin bir tarihte ise tesisin aricilik yapan üreticilerin kullanimina açilacagini müjdeledi.

Bu yatirim bitkisel üretimi artirmayi da tetikleyecektir

Bal ormanlarinda her seyin düsünüldügünü, gerek sosyal donatilarin gerekse üretim alanlarinin aricilarin ihtiyaçlarina göre yapildigini ifade eden Baskan Zolan, “Ilk bal ormanimizi Tavas ilçemizde gerçeklestirdik. Simdi Çal Akkent’te yaklasik 700 dönüm alanda bal ormani çalismamizi gerçeklestirecegiz” dedi.

Bal üretiminin çok önemli oldugunu kaydeden Baskan Zolan, “Bal saglik sifa demektir. Arinin farkli bir boyutu da tozlasmaya çok büyük katki saglamasidir. Dünyada gidaya ulasimin zorlandigi günümüzde ariciliga verilen bu destek ve yatirim bitkisel üretimi arttirmayi da tetikleyecektir” diye konustu.



Baskan Zolan orman yanginlarina dikkat çekti

Geçen yil yasanan orman yanginlarini hatirlatan Baskan Zolan, söyle konustu: “Yanginlarda Orman Bölge Müdürlügümüz ile yogun bir mücadele verdik. Herkes imkanlarini seferber etti. Vatandaslarimizin da katkisi çok önemliydi. Yaz sezonu yine basliyor, ben tüm vatandaslarimizin bu konuda dikkatli olmasini tavsiye ediyorum. Yangina sebebiyet verecek bir faaliyetin içinde bulunmamak gerekiyor. Insallah yanginsiz bir sezon olsun, ancak olursa da insallah hep beraber yine mücadelemizi elimizden geldigince yapacagiz. Protokolümüzün tekrar sehrimize, çiftçilerimize hayirli ugurlu olmasini temenni ediyorum” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile