Ban, Barak İle 'Mavi Marmara'yı Görüştü Birleşmiş Milletler

BM Genel Sekreteri Ban Ki-Mun'un, İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak ile BM Güvenlik Konseyi'nin, Gazze yardım gemilerinden Mavi Marmara'ya düzenlenen ve 9 Türk'ün ölümüne neden olan saldırıyla ilgili olarak uluslararası soruşturma yapılması talebini görüştüğü bildirildi.

  BM Genel Sekreteri Ban Ki-Mun ' un , İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak ile BM Güvenlik Konseyi ' nin , Gazze yardım gemilerinden Mavi Marmara ' ya düzenlenen ve 9 Türk ' ün ölümüne neden olan saldırıyla ilgili olarak uluslararası soruşturma yapılması talebini görüştüğü bildirildi .
BM ' den adının açıklanmasını istemeyen bir diplomat , Ban ile Barak ' ın yaptığı özel görüşmede , BM Güvenlik Konseyi ' nin saldırıyla ilgili uluslararası soruşturma konusuna odaklandıklarını belirtti , görüşmenin ayrıntılarına ilişkin açıklama yapmadı .
BM sözcüsü Martin Nesirky de Ban ve Barak ' ın görüşmede , Lübnan , Gazze ' deki durum , Yahudi yerleşim birimleri dahil olmak üzere çeşitli konuları ele aldıklarını , ikilinin , " ayrıca özel bir görüşme " yaptığını kaydetti .
Nesirky , BM Genel Sekreteri ' nin , Barak ile görüşmesinde , Gazze ' deki " ablukanın daha da hafifletmesinin öneminin altını çizdiğini " ifade etti .
BM Genel Sekreteri Ban Ki-Mun ' un , İsrail ' i , Mavi Marmara gemisine saldırısıyla ilgili olarak " uluslararası standartlara uygun acil , tarafsız , güvenilir ve şeffaf bir soruşturmayı " kabul etmeye iknaya çalıştığı bilinirken , İsrail olayla ilgili olarak kendi iç soruşturma komisyonunu kuracağını açıklamıştı .


31 . 07 . 2010 07 : 07 : 50
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile