Bandirma'da Genis Çapli Huzur Uygulamasi

Bandirma'da Genis Çapli Huzur Uygulamasi

Bandirma Ilçe Emniyet Müdürlügünce, milli güvenlik, genel saglik ve asayis ile kamu düzeninin saglanmasi, suç veya kabahatin islenmesinin önlenmesi, süpheliler ile aranan sahislarin yakalanmasi ve suç unsurlarinin ele geçirilmesine yönelik olarak ilçe genelinde asayis, trafik ve huzur uygulamasi gerçeklestirildi.

Suç islenme potansiyeli yüksek olan mahalle, park, bahçe, meydan ve umuma açik yerlerde asayis, trafigin yogun oldugu farkli hareket noktalarinda ise trafik uygulamalari yapildi. Uygulamalara Balikesir Il Merkezi’nden gelen takviye personel de eslik etti.

Uygulamalar 43 ekip, 5 tim çevik kuvvet, 160 polis memuru, 80 çarsi ve mahalle bekçisi olmak üzere toplam 375 personelin katilimi ile gerçeklesti. Toplam 3877 sahsin sorgulandigi uygulamalar neticesinde, çesitli suçlardan 15 aranan sahis yakalanirken ülkede yasal kalis izni bulunmayan 1 Özbekistan asilli sahis hakkinda islemlere baslandi. Denetlenen 136 umuma açik istirahat ve eglence yerinden, 3 isletmeye kapali alanda tütün mamulleri tüketiminden, 1 isletmeye kayitsiz yabanci çalistirmaktan tutanak tutuldu.

Trafik uygulamasi kapsaminda ise 842 araç kontrol edildi. Eksik ya da kusurlu görülen 37 araca toplam 118.701 lira idari para cezasi kesildi. Trafikte olmamasi gereken 6 araç trafikten men edildi. Diger yandan toplam 4 sahsa alkollü araç kullanma kapsaminda adli islem yapildi.

Yapilan kontroller sonucunda suç unsuru olarak kabul edilen; 3 adet ruhsatsiz tabanca, 1 adet kuru siki tabanca, 9 adet ruhsatsiz tüfek, 21 adet 7,65mm tabanca fisegi, 238 adet 9mm tabanca fisegi, 28,4 gram metanfetamin, 3,34 gram tütünle karistirilmis esrar, 6.640 lira para, 5,5 Lt sahte raki, 5 Lt etil alkol, 3 Lt sahte viski, 1,5 Lt sahte votka ele geçirildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile