Bandirma'da Muhtarlar Günü Kutlandi

Balikesir’in Bandirma ilçesinde 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayisiyla etkinlikler yapildi.



Cumhuriyet Meydani’ndaki törene, Bandirma Kaymakami Engin Aksakal, Belediye Baskani Tolga Tosun, Bandirma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Alpaslan Serel, Türkiye Muhtarlar Dernegi Bandirma Sube Baskani Hüseyin Kocabiyik, Bandirma Muhtarlar Dernegi Baskani Nur Hancioglu, daire amirleri, siyasi partilerin temsilcileri ve muhtarlar katildi.

Atatürk Aniti’na çelenklerin birakilmasi, saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi'nin okunmasiyla baslayan törende konusan Kocabiyik, tarimin önemine dikkati çekti.

Hancioglu ise su ifadeleri kullandi:

"Biz muhtarlar, demokrasimizin ilk halkasi, 192 yildir devletimizin vatandasa uzanan en yakin hizmet eriyiz. Mahallesinin babasi, ablasi, agabeyi, mahalle sakininin ihtiyaç ve sorunlarinin giderilmesi için gece gündüz demeden gayret eden kisileriz. Yerinden oynayan bir kaldirimin tasindan, susuzluktan, kuruyan agacin yesertilmesine, kalemi defteri olmayan ögrencinin ihtiyacinin karsilanmasindan, yüregi yanan ana babanin tesellisine kadar hayatin her alaninda biz muhtarlar variz."

Programin ikinci bölümünde ise Belediye Baskani Tolga Tosun tarafindan Erdek’e bagli Tatlisu Mahallesi’nde yeni yapilan belediye tesislerinde, protokol üyeleri ve muhtarlara kahvalti verildi.

Ilçe Kaymakami Aksakal, programda yaptigi konusmada, "Sonuçta hepimizin amaci, gerek kamu kurum ve kuruluslarimizin yerel yönetimlerimizin, meclis üyelerimizin, ilçe baskanliklarimizin ve mahalle muhtarliklarimiz tümümüzün amaci vatandaslarimiza gerek kirsal kesimde, gerekse ilçe merkezlerinde yasayan vatandaslarimiza kamu hizmetlerini en verimli ve saglikli sekilde sürdürülebilir sekilde sunmak." dedi.

Belediye Baskani Tolga Tosun ise muhtarlarin özellikle yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde büyük özveriyle çalistigini vurguladi.

Konusmalarin ardindan Belediye Baskanligi tarafindan muhtarlara hediyeler verildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile