Bartin'da Denizde Kaybolan Genci Arama Çalismasi Baslatildi

Bartin'da Denizde Kaybolan Genci Arama Çalismasi Baslatildi

Bartin’in Pilavkum plajinda denize giren genç dalgalarin arasinda gözden kayboldu. Gencin bulunmasi için arama çalismasi baslatildi.

Bartin’in tasit ulasimi olmayan plajlarindan Pilavkum sahilinde arkadasiyla birlikte denize giren 20 yasindaki Muhammet Emin Çapkin, dalgalarin arasinda gözden kayboldu. Çapkin’in gözden kaybolmasi üzerine birlikte denize girdigi arkadasi 112’yi arayarak yardim istedi. Bölgede, Bartin Sahil Güvenlik Bati Karadeniz Grup Komutanligina bagli botla denizden yapilan aramalara Dalis Emniyet Güvenlik ve Arama Kurtarma Timleri (DEGAK) ekiplerince de karadan destek veriliyor.

Kaybolan gencin yüzdügü plaja ulasim yok

20 yasindaki Çapkin’in denizde yüzerken dalgalarin arasinda kayboldugu Pilavkum plajina karadan tasitla ulasim yok. Çapkin ve arkadasinin denize orman içinden geçen sarp araziden ulastiklari tahmin ediliyor.

Bartin’da denize girmek yasak

Olumsuz hava kosullari, rüzgar ve dalga nedeniyle Bartin’daki plajlarda denize girmek 26 Agustos 2023 tarihinden itibaren ikinci bir karara kadar yasaklandi. Yasagin devam ettigi Bartin plajlarinda Jandarma ve Cankurtaran ekiplerince vatandaslara denize girilmemesi konusunda uyarilar yapiliyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile