Sultanbeyli'de yaşayan Alevilerin sorunlarının halledilmesi için Belediye Başkanı Hüseyin Keskin'den bilgi alan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "vermediği" talimatlar bugünkü Vatan gazetesine manşet oldu.
Vatan Gazetesi, mahallesi baskısı üzerine yaptığı araştırmalarla dikkat çeken Prof. Dr. Binnaz Toprak'ın kendisiyle görüşen Başbakan Erdoğan'a Sultanbeyli'de oturan Alevi vatandaşların sorunlarını ilettiğini ve Erdoğan'ın bunun üzerine Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin'i arayıp talimatlar verdiğini yazdı. Habere göre Başbakan Erdoğan Keskin'e, "Sultanbeyli’de cem evinin yapımına izin verin", "Sultanbeyli Pir Sultan Abdal Derneği Başkanı’na açılan davalardan çekilin" ve "Yavuz Sultan Selim Mahallesi’nin adı Pir Sultan Abdal yapılsın" talimatlarını vermiş.
"ERDOĞAN'IN HABERİ BİLE YOKTU"
Fakat Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin olayın Vatan Gazetesi'nin yansıttığı gibi olmadığını söyledi. Konuyla ilgili konuşan Keskin Vatan Gazetesi'nde Kenan Butakın imzasıyla çıkan ve manşetten verilen haberin gerçeğini yansıtmadığını belirtti.
Başbakan Erdoğan’ın kendisini aradığında mahkeme konusundan haberi dahi olmadığını ve her hangi bir talimat vermediğini belirten Keskin şöyle konuştu: “Ben göreve geldiğimde belediyenin mahkemelik olduğu tüm dosyaları inceledim ve cemeviyle olan davada uzlaşılıp sorunun çözülmesi için nezaket ziyaretinde de bulundum. Sayın Başbakan beni aradığında mahkeme konusundan haberi yoktu ve bir talimat da vermedi. Sonra mahallenin ismiyle alakalıyla ilgili hiçbir konuşma geçmedi aramızda. Aynı şeyleri Vatan gazetesinden gelen arkadaşlara da anlatmama rağmen, farklı bir şekilde manşet yapmışlar.”
Hüseyin Keskin Başbakan Erdoğan kendisini aramadan önce davayı çekme kararı aldıklarını da sözlerine ekledi.
"YAVUZ SELİM, BAŞARAN DEĞİLDİ"
Belediye Başkanı Keskin adının Pir Sultan Abdal olarak değiştirilmesi istenen Yavuz Sultan Selim Mahallesi’nde sadece Alevi vatandaşların yaşamadığını ve yapılacak bir referandumla birlikte mahalle halkının tercihi doğrultusunda ismin değiştirilme kararını İstanbul Büyükşehir Belediyesi vereceğini ifade etti.
Keskin Alevi vatandaşların adının değiştirilmesini istediği mahallenin adının nasıl Yavuz Selim olduğunu ise şöyle anlattı: “Sultanbeyli 1987’de belde belediyesi oldu. 4 tane de mahallesi vardı. Şu anda cemevinin olduğu yer Fatih Mahallesiydi. Daha sonra 1994’de meclis kararıyla mahalle sayısı 15’e çıkarıldı ve o bölge Yavuz Selim Mahallesi oluyor. İddia edildiği gibi önceden Başaran değildi.”
Başbakan'dan talimat gelmemiş
Sultanbeyli'de Alevi vatandaşların oturduğu ve bir de cem evinin olduğu Yavuzselim Mahallesinin adının Pir Sultan Abdal diye değiştirilmesi yönünde Başbakan Erdoğan'ın talimat verdiği yönündeki habere kaynağından yalanlama geldi.