Başbakan Erdoğan: Bu Defa Teğet Geçeceğe De Benzemiyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa‘da yaşanan ekonomik krizin Türkiye‘yi etkilemeyeceğini belirterek, "Yere çok sağlam basıyoruz. Bu defa teğet geçeceğe de benzemiyor." dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa‘da yaşanan ekonomik krizin Türkiye‘yi etkilemeyeceğini belirterek, "Yere çok sağlam basıyoruz. Bu defa teğet geçeceğe de benzemiyor." dedi.

Başbakan Erdoğan, Esenboğa Havalimanı‘ndan Azerbaycan‘a hareketinden önce basın mensuplarının sorularını cevapladı. Avrupa‘da yaşana ekonomik krizin Türkiye‘ye etkilerinin ne olacağı yönündeki bir soruya Erdoğan, şu cevabı verdi: "Biz yere çok sağlam basıyoruz. Batı’da, Avrupa’da kriz olabilir. Biz bunların hepsine hazırlıklıyız. Daha önce teğet geçecek dedim. Bu defa pek teğet geçeceğe de benzemiyor. Daha iyiyiz. Daha güçlüyüz. Hiç endişeniz olmasın herkes mümkün olduğunca şuna dikkat etmeli. Biz mümkün olduğunca bir şeyi ayırt etmemiz lazım. Verim ekonomisini mi savunacağız, israf ekonomisini savunacağız. Eğer israf ekonomisiyle hareket etmezsek, verim ekonomisi safında yer alırsak hiç endişeniz olmasın. Tabii ki israf her zaman için herkesi tehdit eder, aileyi de, işadamlarını da. Aynı şekilde devleti de. Biz bugün eğer güçlü isek kamu alanında yaptığımız tasarruflarla. Biz de eğer öncekiler gibi buna devam etmiş olsaydık, bugün bu noktada olmazdık.”

        "ORTASINI BULACAĞIZ"

    "Türk lirasının değer kaybetmiş olmasına gerekçe olarak cari açık gösteriliyor. Cari açığa ne tür önlemler almayı düşünüyorsunuz. TL’nin durumunu ihracat ve ithalat durumu açısından nasıl değerlendiriyorsunuz?” yönündeki soruya ise Erdoğan, “Bir iki yıl önce çok enteresan bir durum vardı. Türk lirasının değer kazanmasından bir çok çevreler rahatsız oluyordu, şimdi değer kaybından rahatsız oluyor. Merak etmeyin onun ortasını bulacağız tekrar, çok rahat bulacağız.” diye konuştu.





Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile