Başbakan Erdoğan, Finlandiya'da Başörtüsü Konusunu Değerlendirdi

Finlandiya'da bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın "Türban laiklik ilkesine aykırıdır" açıklamasını değerlendirdi.

Başbakan Erdoğan, "Tam metin üzerinde bilgi yok, dönünce göreceğim. Değerlendirdikten sonra gerekli açıklama neyse yaparız" dedi. Erdoğan, CHP heyetinin başörtüsü sorununun çözümü konusunda grup başkanvekillerine olumsuz yanıt vermesiyle ilgili olarak da, "Bu konuda size şunu söyleyebilirim, bunlar meydanda söylenen şeyler değildi. Şimdi ön şartları ortaya çıkmaya başladı. Bunların ne kadar samimi olduğu bellidir. Konu ne idi, bakın şimdi nereye çekmeye başladılar. Her zaman aynı oyun, değişen bir şey
yok. Hep söylüyorum, bunlar akşam başka konuşurlar, sabah başka konuşurlar. Bunlar halk oylamasında ne söylediyse bellidir meydanlarda. Hemen onun çerçevesi içerisinde yapılacak olanı yaparız. Yeni bir anayasayla ilgili de herkes çalışmasını yapsın. 2011'de müzakere eder, adım atarız" diye konuştu.
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, bugün yaptığı yazılı açıklama ile türbanın laiklik ilkesine aykırı olduğunu açıklamıştı. AK Parti Grup Başkanvekilleri de başörtüsü sorununu görüşmek üzere muhalefet partilerini ziyaret etmiş ancak CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, AK Parti'nin başörtüsü konusunda kurulmasını önerdiği komisyona üye vermeyeceklerini bildirmişti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile