Başıboş Hayvanlar Kazaya Davetiye Çıkarıyor

Başıboş Hayvanlar Kazaya Davetiye Çıkarıyor

Iğdır’da sahipleri tarafından başıboş bırakılan hayvanlar trafiği tehlikeye sokuyor.

Kentin en işlek caddeleri üzerinde bu tür manzaralarla sık sık karşılaştıklarını ifade eden sürücüler, bununla ilgili tedbir alınmasını istediler. Doğukan Topcu isimli sürücü, şehirde hayvancılık yapılması insan sağlığını ve şehir görüntüsünü olumsuz etkilediği gibi trafik sorununa da neden olduğunu belirtti.

Özellikle Doğubayazıt, Evren Paşa, Tansu Çiller ile Halfeli caddeleri ile çevre yolunda sıkça rastlanılan büyükbaş hayvanların trafik kazalarına davetiye çıkardığını söyleyen Topcu, “Bununla ilgili kurumların tedbir almasını istiyoruz. Özellikle yollarının yeni yapılması ile birlikte birçok sürücünün aşırı hız yaptığı görülmektedir. Başıboş hayvanlar aniden yola çıkması kimi zaman can kaybının da yaşandığı neden oluyor” dedi.

Yolu mesken edinen hayvanların daha önce birçok kazaya sebep olduğunu söyleyen Bülent Aras isimli sürücü ise, “Hayvan sahiplerinin duyarsızlığı ve yetkililerin tedbir almaması şehri Hindistan görünümüne büründürdü. Bir taraftan şehirleşme yolunda önemli yatırımlar yapılırken, başıboş hayvanlarla mücadelede yetersiz kalınması bir çelişkidir” şeklinde konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile