Basın Mensupları, Bir Araya Geldi

Şanlıurfa'da görev yapan basın mensupları GAP Gazeteciler Cemiyeti ve Şanlıurfa Gazeteciler Birliği'nin düzenlediği yemekte bir araya geldi.

Kent merkezinde özel bir restorantta verilen yemeğe, Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, GAP Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kemal Kapaklı, Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı Veysel Polat, yerel TV ve gazeteler ile ulusal basın kuruluşlarının temsilci ve çalışanları katıldı. Yemekte bir konuşma yapan Vali Nuri Okutan, güzellikler diyarı olan Şanlıurfa'nın çok yakın gelecekte Türkiye'de çok iyi yerlere geleceğine inandığını belirterek, "Kentin kendi özelliklerini sadece bu
bölgeye değil tüm Anadolu'ya dağıtacağını biliyorum yürekten inanıyorum. Bunun tek şartı birlikte hareket etmektir. Şanlıurfa'nın gerek tarihi birikimine baktığımızda gerek bugünkü coğrafi konumuna baktığımızda hayranlıkla izlenebilecek insanın içini umutla dolduracak bir yapıya sahip ama ne var ki Sosyal hayata aynı ölçüde bunu yansıtamıyoruz Bunun iki önemli sebebi var Eğitim açısından yetersizliğimiz var bunu hep birlikte çözebiliriz. Yine ikinci bir konu ise birlikte hareket etme durumudur. Mikro
milliyetçilikten bahsetmiyorum. Şanlıurfa buradan ürettikleri tüm güzellikleri dünyaya yayabilecek bir kent Bu kentin güzelliği demek sadece Şanlıurfalıların güzelliği demek değildir. Şanlıurfa aslında bir laboratuar kentidir. Buradan dünyaya ışık saçabiliriz. Birlikte zincir halkalarını ekleyerek değerleri bir biri ardına katarak bu zenginliğimizi ortaya koyabiliriz. Bu insan hayatında da böyledir. Farklılıklarımızı korumamız lazım ama bizi biz yapan ortak dengeler üzerinden de hareket edebilmektedir.
Her medyanın kendine özgü farklılıklarını koruyacak ve birlikte hareket edebilmemiz gerekir. Şanlıurfa huzur adasıdır. Burada herkes kendini Şanlıurfalı olarak görür. Hepimiz burada kendimizi buluyoruz. Her anlamda birliklerimizi farklılıklarımızı koruyup birlikte hareket edeceğiz. Doğru olan devletin herkesin aynı mesafede halkayı tamamlamamız gerekir. Bu bizden başlayarak etrafa yayılmalıdır. Bu ritmi tutturabilirsek müthiş bir hareket ortaya çıkar. Birlikten güç doğar kent hak ettiği yere gelecektir.
Ülkeye modeller sunabiliriz. Çok önemlidir birlikte hareket etmenin gerekliliği ortadadır. Bu birlikteliği sağlamada çok fedakarlıklar sağlamıştır. Birlikte hareket edebilmekte bir erdem birikim işidir. Bunun devamını diliyorum. Düşüncelerimizden vazgeçmeyeceğiz" dedi.
GAP Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kemal Kapaklı ise önümüzdeki günlerde gazetecilere yönelik bir eğitim semineri düzenleyeceklerini belirterek yemeğe katılan bütün gazetecilere teşekkür etti.
Konuşmaların ardından yemeğe katılan gazeteciler tanışıp kaynaşma fırsatı buldu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile