Başkan Alemdar Site Yöneticileri İle Bir Araya Geldi

Başkan Alemdar Site Yöneticileri İle Bir Araya Geldi

Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar Esentepe ve 32 Evler Mahallesindeki site yöneticileri ile bira araya geldi.


Başkan Alemdar’ın Belediye Hizmet Binası’nda ağırladığı site yöneticileri ile yapılan toplantıya Serdivan İlçe Emniyet Müdürü Hakan Yılmaz ve Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Halil İbrahim Keskin de katıldı.

Başkan Alemdar, toplantıya katılan yöneticilere teşekkür ederek başladığı konuşmasında, “Amacımız niyetimizi anlatmak ve daha çok sizi dinlemek” diye konuştu.

Alemdar, “Bizim görevimiz niyetimizi anlatmak. Biz bu şehirde, gerçekten medeni bir ortamda komşuluk ilişkilerimize riayet ederek, kültürümüzü, eğitimimizi daha iyiye daha güzele nasıl getiririz bunun derdindeyiz. Bu akşam ilk defa sizlerle gerçekleştireceğimiz toplantımızda amacımız ortak güzelliklerimizi, dertlerimizi, taleplerimizi birlikte paylaşmak ve daha iyisini nasıl yapabiliriz, eksiklerimiz nelerdir, bunu ortaya koymak istedik. Ateşe su taşıyan karınca gibi niyetimizi ortaya koyalım istedik” dedi.

Yusuf Alemdar, yapılan toplantıları daha kapsamlı hale getirmek istediklerini ifade ederek, “Mahallelerimizdeki birlik ve beraberliği pekiştirmek, ortak akılla hareket etmek için toplantılar düzenliyoruz. Mahallelerimizdeki site yöneticilerimizle yapacağımız toplantılar sonrasında; yapılan çalışmaları, talepleri, şikayetleri yerinde görmek ve değerlendirmek için sitelerimizi ve site yöneticilerimizi biz ziyaret edeceğiz” dedi.

Başkan Alemdar yapılan toplantılarla ortak yönetişim kavramını hayata geçirdiklerini ifade ederek, “Serdivan’da 5 yıl içerisinde yaptığımız çalışmaları tüm hemşerilerimizin fikirlerini alarak gerçekleştirdik. Tüm Serdivanlıların görüşü bizim için önemli. Yaptığımız toplantılarla vatandaşlarımıza da söz hakkı vererek yerinden yönetimi gerçek manada hayata geçirdik” şeklinde konuştu.

Serdivan İlçe Emniyet Müdürü Hakan Yılmaz da ilçe genelindeki asayiş çalışmaları ile ilgili bilgi vererek, sokağa hakim olmanın tüm ilçeye hakim olmak anlamına geldiğini söyledi.

Hakan Yılmaz “Asayişin temini noktasında vatandaşlarımızın desteği bizim için çok önemli” dedi.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Halil İbrahim Keskin de yapılan çalışmanın önemine vurgu yaparak, “Vatandaşımızın görüşlerini alarak aktif katılımlarını sağlamak bizim için çok önemli. Bu vesileyle bir araya gelmemizi sağlayan Serdivan Belediye Başkanımız Sayın Yusuf Alemdar’a teşekkür ediyorum. TDP olarak vatandaşlarımızın güvenlik sorunlarını birlikte çözmek istiyoruz” dedi.

Güvenlik kameraları ile ilgili de bilgi veren Keskin, suçun önlenmesinde kameraların önemli bir unsur olduğunu ve vatandaşların güvenlik için taktırdıkları kameralar vasıtasıyla birçok suçun işlenmeden önlendiğini söyledi.

Halil İbrahim Keskin, şehrin güvenliğini vatandaşların desteğini alarak birlikte sağlamak istediklerini söyledi.

Başkan Alemdar, toplantı boyunca site yöneticileri tarafından yöneltilen soruları da cevaplandırdı ve talepleri tek tek not alarak hemen değerlendireceğini söyledi.

Yusuf Alemdar, yapılan yatırımların korunması ve kullanıma kazandırılmasında önemli olanın yatırımların bölge halkı tarafından kullanılması olduğunu ifade ederek, “Burada önemli olan yatırımların yapılmasından ziyade, yatırımın veya kurulan tesisin korunması ve yaşatılması. Bunun için bizim her zaman dile getirdiğimiz şeyi tekrar sizlerle paylaşmak istiyorum. Biz her zaman şunu söyledik, ‘kullanarak korumak’. Hemşerilerimizden şunu istiyoruz. Yapmış olduğumuz tesisleri, sosyal paylaşım alanlarını, mahalle halkımız kullansın. Çünkü kullanılan şey korunur ve geleceğe taşınır” dedi.

Alemdar, marka şehir konumuna gelen Serdivan’ın daha güzel ve güvenli bir yer olması için, emniyetin ve belediyenin yanı sıra vatandaşların da katılımının önemli olduğunu ifade ederek, “Birlik ve beraberlik içerisinde en güzeli, en iyiyi yapacağımıza inanıyorum” dedi.

Toplantı ile ilgili memnuniyetlerini dile getiren site yöneticileri, bu çalışmanın ilçe genelinde yapılmasının önemli olduğunu; taleplerini, önerilerini, Başkan Alemdar’a direkt aktarmalarının faydalı olduğunu ifade ederek, yapılan toplantıların devamı ve gelişmelerin yerinde tespiti için Başkan Alemdar’ı da sitelerinde görmek istediklerini söylediler.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile