Yamanlardaki Cem evi önünde toplanan binlerce alevi çalınan türkülere eşlik edip, ikram edilen aşurelerden yedi. Aşurenin bir anlamda beraberlik, dayanışma ve bereket olduğunu dile getiren Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “ Kerbela’da yaşanan acılara şahidiz. Acılar paylaşılarak azalır; bir olarak, diri olarak ve kardeşlik duyguları pekiştirilerek göğüslenir” diye konuştu.
Aşure beraberlik ve bereketin gücü
Alevilerle beraber her zaman birlikte olmaktan onur duyduğunu belirten Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Tunceli Ovacık’da katıldığı Munzur şenliklerinde yaşadıkları ve tanık olduklarını paylaştı. İnsan odaklı bu kültürün ve felsefesinin dünyaya ve ülkemize egemen olması halinde savaş ve çekişmelerin yer bulamayacağına dikkat çeken Karabağ; aşurenin yapısından dolayı da "beraberliğin bereket üreten gücünü" gösterdiğini ifade etti. Karabağ, "Aşure bir anlamda beraberliktir, dayanışmadır, berekettir, azdan çoğu üretmektir ve paylaşmaktır. Bu olaya baktığım zaman sevgi, aşk, iman, inanç, sadakat, doğrularına sahip çıkma anlayışını görüyorum. Bedel ödemeyi göze alarak, yanlışa direnmeyi görüyorum" diye konuştu.
Çok sıkıntılar çektik
Karşıyaka Alevi Kültür Dernekleri adına konuşma yapan şube Başkanı Elvan Çelen, "Alevi inancında aşurenin önemi büyüktür. Bizler kendi inancımız ve geleneklerimizi koruyarak bugünlere geldik. Geçen süre içerisinde çok sıkıntılar yaşadık, baskılarla mücadele ettik. Keşke bu amaçla bir araya gelmeseydik. Bugün çok acı bir gündür çünkü biz Kerbela’yı yaşadık. Ama kendi inançlarımızı, geleneklerimizi değiştirmedik. Bir Hıristiyan yazar, “Ben 33 yıldır Alevilik araştırıyorum. Tek bir kanıya vardım. Dünya Aleviliği tanısaydı, Dünya’da savaş olmazdı" derdi.
Törende yerel sanatçılar türküler söylenip şiirler okundu. Katılımcılara büyük kazanlarda kaynatılan aşure dağıtıldı.
Başkan Alevi vatandaşlarla bir araya geldi
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Karşıyaka Alevi Derneği'nin 15. Aşure etkinliğine katıldı.



















