Baskan Basdegirmen Açiklamasi 'Üçüncü Etabi Vatandaslarimizin Gönlünü Alarak Yapacagiz'

Baskan Basdegirmen Açiklamasi 'Üçüncü Etabi Vatandaslarimizin Gönlünü Alarak Yapacagiz'

Isparta Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen, Isparta Deri Ihtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) sanayicilerle bir araya geldi. Esnafin talep ve önerilerini dinleyen Baskan Basdegirmen, "Burada üçüncü etabi vatandaslarimizin gönlünü alarak yapmak istiyoruz. Her sey para degil, gönüllü olsun istiyoruz” dedi.

Isparta Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen, esnaf bulusmalariyla esnafin talep ve önerilerini yerinde dinliyor, yapilmasi gerekenlerle ilgili daire müdürlerine talimat veriyor. Baskan Basdegirmen, Isparta Deri Ihtisas ve Karma OSB’de sanayicilerle bir araya gelerek talep ve önerilerini dinledi. OSB’nin 3. etap çalismalarinin da ele alindigi bulusmaya belediye baskan yardimcilari ve daire müdürleri de katildi.

Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen, Isparta Deri Ihtisas ve Karma OSB Yönetim Kurulu Baskani Mustafa Marulcu’nun gayretli bir sekilde fedakarca çalismasindan dolayi kendisine tesekkür etti. Önceki yönetim kurulu baskani Esref Bitirak ve ekibinin de alanla ilgili çok çalismalar yaptigina deginen Baskan Basdegirmen, “Deri OSB’nin içerisinde olmamiza ragmen ne sinek ne koku ne de farkli bir durum var. Esnaf arkadaslarimizin da yüzü gülüyor. Artik burada önceki konular bitti, bunlari konusmayacagiz. Büyük problem bitti. Koku bitti. Antalya tarafindan gelen misafirlerin ‘bu koku nedir’ dedigi zamanlar vardi. Bundan sonra ekonomimize nasil destek veririz, istihdami nasil güçlendiririz, kendi kazancimizi helalinden nasil kazaniriz diye düsünme zamani geldi. Birinci etabin sorunlari kalmadi, karma isteniyordu Esref baskan ona çok ugrasti karma oldu. Ikinci büyüme alani ve üçüncü büyüme alani derken burasi deger kazaniyor ve sanayi bölgesi haline geliyor. Buna hep beraber destek vererek yapilmasi gerekeni yapmamiz gerektigi inancindayim” dedi.

Isparta Deri Ihtisas ve Karma OSB’nin üçüncü etapla ilgili çalismalari hakkinda bilgi veren Baskan Basdegirmen, “Üçüncü etabin olacagi yerleri verecek vatandaslarimiza en az 4 kez gittim onlarla sohbet ettim. Buralarin sanayi olarak daha öncelerden belirlendigini, baska bir amaçla kullanilamayacagini söyledim. Burada kamulastirma hakkimiz var ama anlasarak yapmak istiyoruz. Farkli türlü bir yer aldigimizda buranin bereketsiz olacagini düsünüyoruz. Gönüllü yapmak istiyoruz. Üçüncü etabi yapmak istiyoruz. Son belediye meclisimizde alt alanlarda depolama alanlari karari aldik o bölgeyi. Oralarda depolama tesisleri yapilmaya baslanacak. Bu alan birbirini tamamlayici entegre bir hale geliyor. Kolay degil. Vatandaslarimizin gönlünü yapmaliyiz, her sey para degil, gönüllü olsun istiyoruz. Görüsmelerimiz devam ediyor çözecegiz insallah” görüslerinde bulundu.

Sanayiciler, koku sorununun çözüldügünü belirterek, bölge için asfalt talebinde bulundular. Baskan Basdegirmen, Isparta Deri Ihtisas ve Karma OSB’de ana giris bölgesini degistireceklerini belirterek, “Oranin asfalti dökülecek. Devletimizin parasini insanimiza harciyoruz. Eger çok acil ihtiyaç olan yerler varsa hemen iyilestirme yapiyoruz. 16 mahallede kaldirim ve birçok mahallede asfalt çalismamiz devam ediyor. Buraya da gelecegiz” dedi.

Üçüncü etapla istihdam sayilarinin artacagini belirten sanayiciler, çalismalara öncülük etmesinden dolayi Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen’e tesekkür ettiler. Sanayiciler “Baskanim siz her zaman bizim yanimizdasiniz biz de sizin yaninizdayiz” dediler.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile