Baskan Büyükkiliç'tan 9 Bin 788 Besicinin Su Faturasina 16 Milyon TL'lik Destek

Baskan Büyükkiliç'tan 9 Bin 788 Besicinin Su Faturasina 16 Milyon TL'lik Destek

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, tarim ve hayvancilikla ugrasan üreticilerin her zaman en güçlü destekçisi olduklarini, 9 bin 788 hayvan isletmesi sahibine toplam 16 milyon 380 bin TL harcanarak faturalarin yüzde 50’sinin Büyüksehir Belediyesi tarafindan karsilandigini duyurdu.

Baskan Büyükkiliç’in özel önem verdigi tarim ve hayvancilik alaninda ilçelerin tamamina yönelik yatirimlar ve hizmetler hiz kesmeden devam ederken, bu kapsamda çiftçiye ve besiciye büyük destekler veriliyor.

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, konu ile ilgili yaptigi açiklamada, “Kayseri’mizde, çiftçimizi, besicimizi gözeterek tarim ve hayvancilik konusunda kentimizi zenginlestirmek için el ele, gönül gönüle gayret göstermekteyiz. Büyüksehir Belediyesi olarak, çiftçimize ve besicimize bu zamana kadar çok özel ve önemli desteklerde bulunduk, bulunmaya devam ediyoruz“ dedi.

Baskan Büyükkiliç, Kayseri Büyüksehir Belediyesi Tarimsal Hizmetler Daire Baskanligi tarafindan hayvanciligi desteklemek amaciyla hayvancilikla ugrasanlarin tahakkuk edecek su faturalarinin yüzde 50’sinin Kayseri Büyüksehir Belediyesi tarafindan karsilandigini hatirlatti.

32 Milyon TL’lik Faturanin Yarisini Büyüksehir Ödedi

Kayseri Büyüksehir Belediyesi’nin meclis karari geregince, TÜRKVET sisteminde aktif kaydi bulunan ve kendi üzerine su abonesi olmasi sarti ile hayvancilikla ugrasan sahis isletmelere tahakkuk ettirilen su faturalarinin yüzde 50’sinin Kayseri Büyüksehir Belediyesi tarafinca karsilandigini belirterek, sunlari söyledi:

“Hayvanciligi ve tarimi çok önemsiyoruz. Hayvanciliga en büyük destegi bizim dönemimizde veriyoruz. Bu açidan su paralarinin yüzde 50’sini ödüyoruz, üreticimiz yeter ki daha fazla üretsin. Bu kapsamda 9 bin 788 hayvan isletmesi sahibinin faturalarin yüzde 50’si Büyüksehir Belediyesi’nce karsilandi. 9 bin 788 besicimiz, 6 milyon 534 bin 980 metreküp sarfiyat ile su tüketti. 32 milyon 453 bin TL’yi bulan su faturalarinin toplam 16 milyon 380 bin TL’si Büyüksehir Belediyemiz tarafindan karsilanarak, besicilerimize büyük destek sagladik. Bu vesileyle, besicilerimiz ve çiftçilerimizle el ele, omuz omuza sehrimizi ve ülkemizi bu alanda çok daha iyi yerlerde getirmek için çalismalarimizi sürdürecegiz.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile